- Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
- Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
- Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
scalono - surv
widzę, ze mój post został przeniesiony ;) jako, że moim ulubionym entaktogenem jest 5-API, mialem okazję mixować go z różnymi substancjami. polecam:
5-API + niewielka ilość EPH jeśli potrzeba energii (10-30mg, zależnie od tolerki) - dla mnie to mix idealny, bo jak 5-API podbija to co w nas serotoninowe (wg mnie jest to SRI), tak EPH jako NDRI podbija dopaminowo-noradrenalinową część nas. :) generalnie jest to mix dla tych co lubią myśleć, patrzeć i ogarniać (nie ma chorych filmów itp.) jednak ze względu na specyfikę działania EPH mix ten polecam jedynie wprawionym w boju z tą substancją.
5-API + aPVP - no naprawdę cudo, PVP fajnie też podbija visuale 5-API (albo na odwrót, bo każda z tych substancji wpływa na percepcję wzroku).
inne stymulanty... nie wiem, nie pamiętam ;) pewnie z pentedronem łączyłem, MDPPP i coś mi świta 3-FA, ale konkretnego nic nie powiem na ten temat, bo albo nie było warte zapamiętania, albo po prostu popsuło mi za bardzo pamięć ;)
dawkowanie 5-API na ogół 120-130mg.
jeśli ktoś oczekuje bomby ala MDMA to polecam 6-APB, bo przy 5-API efekt będzie znacznie odmienny - króluje ogarnięcie, trzeźwość i świadomość. ;)
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?
Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.