Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 528 / 21 / 0
Na pewnym forum znalazłem:
(...) Przy częstszych ekstrakcjach wodnych psujecie sobie doszczętnie wątrobę, ponieważ paracetamol przyłącza się w roztworze do poliwinylopirolidonu (sprawdźcie ulotkę, lub na mp.pl), czyli szkodliwy paracetamol dochodzi do waszej wątroby w ilości około 2-3g (na sączku zostają wypełniacze i troche paracetamolu) przy sączeniu jednej paczki Antidolu. A taka ilość to już trwałe uszkodzenie enzymów wątrobowych metabolizujących szkodliwy paracetamol do nieszkodliwych form, czyli jak po takich 2 ekstrakcjach pijecie sobie alkohol to wyniszczacie sobie około 0,01% wątroby. Myślicie że to mało?
Co o tym myślicie? Jestem w szoku, prawdopodobnie mam już rozjebaną wątrobę. Wynika z tego, że ekstrakcja Antidolu jest bardziej szkodliwa niż szamanie Thiocodinu bez ekstrakcji.

Mógłby to jakiś forumowy chemik potwierdzić?

Jeszcze jedna sprawa, jak macie ulotkę od Antidolu15 to sprawdźcie czy w substancjach pomocniczych jest wymieniony poliwinylopirolidon i napiszcie tutaj. Bo z tego co wiem to związek ten występuje TYLKO w Antidolu20, ale wolę się upewnić.

Jeśli moje przypuszczenia się potwierdzą to nie radzę od aptekarek wyłudzać Antidolu20 i cieszyć się, że ekstrakcja trwa szybko, tylko męczyć się z Antidolem15.
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 59 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: bgo »
No też jestem w szoku chyba jeśli to prawda to na cmentarzu miejsce musze wykupić.Tyle co ja tego przez 5 lat wszamałem to już dziwne że żyję.Dlatego też myślę że to kit
Uwaga! Użytkownik bgo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 177 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: clomipramine »
Pochodzenie:
Polimer syntetyczny
Funkcje i cechy charakterystyczne:
Środek zagęszczający, substancja klarująca, stabilizator. Wykorzystywany w produkcji tabletek farmaceutycznych.
Produkty:
Smaki i aromaty, środki farmaceutyczne
Dopuszczalne dzienne spożycie:
Maksymalnie 50 mg/kg masy ciała
Efekty uboczne:
Nieznane
Ograniczenia żywieniowe:
Żadne, E1201 może być spożywany przez wszystkie grupy religijne, wegna i wegetarian.
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
szamanie Thiocodinu bez ekstrakcji
Ekstrakcja Thiocodinu? :o
  • 507 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Micklen »
eee w antidolu nie ma pvp... pozatym w ch. syfu zostaje nasaczku nie? to co to jesli nie parcetamol skoro jest go 80% w tablecie?
  • 333 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cleaner »
hehe, z mojego forum ten cytacik jest:P ale pan draq pod wcześniejszym pseudo pain wcisnął kit chcąc nas nastraszyć. na szczęście już mu to przeszło, z resztą napisał dalej:
zartowalem przeciez. ale tak czy siak dzieki zwiazkowi o nazwie poliwinylopirolidon, do roztworu przedostaje sie wiecej niz 1g paracetamolu. po to jest miedzy innymi ten zwiazek. to jesli chodzi o antidol. bo jesli mowimy o efferalganie to o wiele wieksze dawki paracetamolu dostaja sie do zoladka, zwiazki sodu zwiekszaja rozpuszczalnosc i przyczepnosc do poliwinylopirolidonu.
więc nie martwcie się aż tak bardzo

a ekstrakcja tchiocodonu, choć skomplikowana bardzo jest możliwa, ale po co sobie zawracać głowe?
swoją drogą na to samo zdrowiu wyjdzie jak wpiepszymy kodeina z antidolu z 1g paracetamolu/paczkę lub tchiocodin z 3g sulfogwajakolem. różnica jest taka, że przy dłuuugotrwałym i częstym stosowaniu antidolu zniszczymy sobie wątrobe, a przy tchiocodinie dostaniemy wrzodów żołądka
pozddro:P
Uwaga! Użytkownik Cleaner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
Jestem prawie pewien, że Antidol20 zawiera PVP. Antidol15 napewno nie. Niech ktoś potwierdzi moją tezę - sprawdzi w ulotce, bo ja mam obecnie przerwę od opioidów.
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Myszka »
Zeby nie było niedomówień:
Skład leku:
1 tabletka zawiera substancje czynne: Paracetamolum (paracetamol) 500 mg, Codeine phosphas (fosforan kodeiny) 15 mg oraz substancje pomocnicze: Skrobia zżelatynowana, kwas stearynowy, poliwidon, kropowidon, celuloza mikrokrystaliczna, stearynian magnezu.

Wnioski wyciagnijcie sami =)
Uwaga! Użytkownik Myszka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 884 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: Night Garden »
Myszka pisze:
Zeby nie było niedomówień]

Codeine wyraźnie napisał, że chodzi o Antidol 20, w którym jest 20 miligramów kodeiny, a nie 15.
Antidol 20
Paracetamolum + Codeini phosphas

SKŁAD
1 tabletka zawiera substancje czynne:
Paracetamolum (paracetamol) - 300 mg,
Codeini phosphas (fosforan kodeiny) - 20 mg
oraz substancje pomocnicze: modyfikowaną skrobię, kwas stearynowy, poliwinylopirolidon, celulozę mikrokrystaliczną, stearynian magnezu.
Poza tym, już sprawa poliwinylopirolidonu chyba została wyjaśniona:
[quote=""clomipramine""]Dopuszczalne dzienne spożycie]
Maksymalnie 50 mg/kg masy ciała
[/quote]
Ostatnio zmieniony 21 września 2006 przez Night Garden, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
Tak jak myślałem, Antidol20 zawiera PVP.

Z tego co pamiętam to mikor pisał gdzieś w temacie o kodeinie, że PVP zwiększa rozpuszczalność paracetamolu w wodzie. Natomiast w tym co wkleił clomipramine nie ma o tym ani słowa.

Z tego co wiem Efferalgan Codeine również zawiera PVP.

Teraz pytanie brzmi jak bardzo zwiększy się rozpuszczalność paracetamolu za sprawą PVP... Myślę, że jedna paczka Antidolu20 nie zaszkodzi, ale przy ekstrahowaniu trzech już bym się zastanowił.

Ja teraz ze względów bezpieczeństwa nie będe kupował Antidolu20. Zostane przy starych dobrych piętnastkach ;)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.