Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
Mity prohibicji antynarkotykowej na przestrzeni XX w. poparte materialami publicystyczno-naukowymi.

To moj temat na tegoroczna ustna mature, ktory sam zglosilem do komisji maturalnej w zeszlym roku ku mojej przeogromnej radosci :D zostal przyjety ;] i niemial bym z nim zadnego problemu gdyby nie to ze serwis hypa i kanaby zostal wylaczony niemam teraz skad wziasc potrzebnych mi do niego materialow, czy ktos z was dysponuje jakimis linkami, artykulami etc w tej sprawie i moglby wspomoc ten szczytny cel?:)

pozatym przydal by sie kontakt z ktoryms z adminow, ktory ma dojscie do potrzebnych artow z hypka, kilka tytulow mam gdzies zapisanych ktore dawniej czytalem i moglby by mi pomoc.

za wszelka pomoc z gory dzieku! :)
bless!
Uwaga! Użytkownik keviner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 523 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Plankton »
Jesli by ci sie to przydalo to posiadam wszystkie trip raporty(w programie word) dotyczace:
-DXM
-Aviomarin
-Benzydamina
-Gałka muszkatołowa
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 414 / 8 / 0
Tutaj znajdziesz kilka znanych mitów napewno :
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=11214

Jak chcesz to mam zapisaną na kompie tabelę klasyfikującą narkotyki według szkodliwości społecznej. To było na jakiejś stronie www po angielsku i link do tego artykułu był na Hyperze, ale jego już nie pamiętam...
To nie bóg stworzył ludzi.
To ludzie stworzyli sobie boga.
  • 463 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: supravires »
ZAJEBISTY TEMAT NAPRAWDE:)

ja bym proponowal najpierw w goglach poszukac jakichs artow typu "fakt" czy "superexpres", wytknac perfidnie ich niewiedze i zaklamanie potem ogarnaccc np. opracowania z WHO, jakies RZETELNE i nie spropagowane teksty naukowe i jazda.... :D piąteczka
tripreportow chyba komisji czytac nie bedziesz (?) bo po co
pozdrowki powodzenia

A DO PLANKTONA: mysle ze on w tej pracy nie ebdzie pisal o gałce puszkatalowej czy bieluniu albo dxm, wiec po co chlopakowi mętlik robisz...
Ostatnio zmieniony 20 września 2006 przez supravires, łącznie zmieniany 1 raz.
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 210 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Obłąkany »
Bardzo oryginalny pomysł !!! :-D A nie boisz się, że szanowna komisyja będzie na Ciebie patrzeć spod byka jak na narkomana ??? Właśnie prohibycja może sprawić, że pomimo Twoich starań dostaniesz maksymalnie 3
EDIT : No tak wy macie teraz procenty za maturę... docent 100% :-D
Ostatnio zmieniony 20 września 2006 przez Obłąkany, łącznie zmieniany 1 raz.
Pierdol dragi - zostań ninja.
  • 523 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Plankton »
A co ty w tym momencie robisz! A chuj z tym nie wiem moze czegos uzyje albo co, ja tylko odpisalem mam to moge dac nie wiem o czym on tam bedzie pisac. A pozatym niedlugo ze strona ma byc wszystko ok a do matury jeszcze troche czasu wiec przy dobrych wiatrach moze jeszcze skorzystasz z hyperreal!
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 414 / 8 / 0
I jeszcze jak chcesz to mam na kompie:
- Robert Palusiński "Narkotyki - Przewodnik" Te 3 rozdziały o grzybach, ganji i LSD.
- Legal Highs - Encyklopedia
- Narkotyki z naukowego punktu widzenia. Jeszcze tego nie czytałem i nie pamiętam skąd to mam. W każdym razie jest to dosyć obszerny artykuł jakiegoś profesorka o narkotykach.
- Stanisław Ignacy Witkiewicz "Narkotyki.Niemyte Dusze." Aczkolwiek nie wiem na ile moze ci się to przydac.
Warto też zahrzeć do Palusińskiego "Szamanizm w Praktyce" do rozdziałów o odmiennych stanach świadomości. On wogóle dużo pisze o mitach związanych z narkotykami.

Jeżeli potrzebujesz czegoś z powyższych to mogę ci to wszystko na maila wysłać, wystarczy, że dasz mi znać.

Też gratuluję tematu. Miejmy nadzieję, że hyperreal zacznie działać w porę, żębyś mógł sobie przewertować jeszcze jego zasoby.
To nie bóg stworzył ludzi.
To ludzie stworzyli sobie boga.
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: w3ga »
ja ci chlopaku moge przslac skan mojego planu ramowego pracy (moze ci sie przyda? ) ja mialem mature w zeszlym roku na temat 'funkcja wulgaryzmow w textach piosenek hiphopowych' i ostro pojechalem w pracy mialem duzo wulgaryzmow calkiem hardcorowych, wiec nie sadze ze beda sie ciebie czepiac za temat o dragach:d powodzenia ELO!
just give me some weed

nobody is perfect... my name is nobody :]

Buhhhhh hahahahahahahahahah!!!!!1111
  • 216 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: nvm »
Zajebisty temat. :) Jedyne, z czym możesz mieć problem, to tematyka, która może nastawiać negatywnie komisję. Swego czasu był chyba taki przypadek osoby, która chciała zrobić prezentację o slangu wśród narkomanów - mniej więcej coś takiego. Zabroniono mu. :rolleyes:
Tak czy inaczej trzymam kciuki aby się udało.

Btw sam wybrałem temat o Witkacym, czyli siłą rzeczy będę musiał wspomnieć o jego zamiłowaniach do dragów i tworzenia pod ich wpływem. :cool:
Ostatnio zmieniony 20 września 2006 przez nvm, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 463 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: supravires »
PLANKTON kurwa mac pomysl!!!!!!!!!!!
Co ma temat "Mity prohibicji narkotykowej" do kurwa trip reportow jakichs syfow ktorych dragami bym nie nazwal?
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.