Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 522 / 4 / 0
Przypomiał mi się jeszcze jeden plus wenli jeśli męczą cie jakieś przewlekłe bule lub kłucie serca to po wenli znikną , pamiętam przed terapią codziennie rano wstawałem cały obolały a po wenli jak ręką odjął.
  • 3 / / 0
a znacie jakieś doraźne leki uspokajające,bez recepty,które można brać na wenlafaksynie? mi psychiatra przepisał sedam,ale uważałam,że do niczego mi się nie przyda i wywaliłam receptę. a teraz siedzę w domu w jakimś strasznym stanie lękowym i baaardzo potrzebuję coś na uspokojenie.
  • 2518 / 27 / 0
Właśnie psychiatra zapisał ci Bromazepam w celu zminimalizowania efektów ubocznych, które pojawiają się na początku brania. Bardzo nierozważnie postąpiłeś wyrzucając receptę na sedam. Lekarz nie mówił, że podczas leczena wenlafaksyna mogą pojawić się lęki i inne nieciekawe efekty? Moim zdaniem nie ma co zwlekać z wizytą u lekarza. Pokazać zaświadczenie od specjalisty i opowiedzieć sytuację lekarzowi rodzinnemu, może się zlituje i przepisze jakieś benzodiazepiny. Możesz także zarejestrować się u prywatnego psychiatry, jemu także opowiedzieć co ci dolega i pewnie ten coś ci przepisze. Pierwsze rozwiązanie na NFZ ma ten plus, że jest darmowe, minusem jednak jest niechęć przepisywania przez lekarzy rodzinnych benzodiazepin. Podczas prywatniej wizyty istnieją większe szanse, że specjalista coś ci zapisze.

Nie znam niestety niczego skutecznego bez recepty, co może poprawić ci samopoczucie. Chyba że waleriana, napary z melisy itp. Możesz także zapytać w aptece o krople żołądkowe z Pabialginą. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.

Nadal jednak nie pojmuję jak można wywalić receptę na Bromazepam :-D
Uwaga! Użytkownik Dzielnicowy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 522 / 4 / 0
Z łatwo dostępnych przynajmniej u mnie to polecam ci baclofen napewno pomoże. Mój lekarz wiedział o moich skłonnościach do uzależnieni i wypisał mi tylko chlorprothiksen działal krótko i tylko nasennie wiec go brałem na noc , początek na wenli był przejebany ale co cię nie zabije to cię wzmocni :-D
  • 156 / 2 / 0
Tak czytam te forum dodać mianseryne 30mg do wenli? Oslabi to czy wzmocni efekt bo jedni tak piszą a drudzy tak.Czy dawke 225 mg odczuje na dopamine?Bo 300 chyba nie ma co ładowac bo to chyba przesada...
Uwaga! Użytkownik kalikali nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 410 / 23 / 0
kalikali pisze:
Tak czytam te forum dodać mianseryne 30mg do wenli? Oslabi to czy wzmocni efekt bo jedni tak piszą a drudzy tak.Czy dawke 225 mg odczuje na dopamine?Bo 300 chyba nie ma co ładowac bo to chyba przesada...
Dodanie mianseryny, podobnie jak mirtazapiny, wzmocni działanie. Rozważ zastąpienie mianseryny mirtazapiną bo to jest klasyczne połączenie.
Co do działania wenlafaksyny na dopaminę - z tego, co pamiętam, działanie to zaczyna się od dawki 225 mg wzwyż także bardziej wskazana byłaby raczej dawka 300 mg. Zastanów się nad dodaniem jakiegoś leku na dopaminę bo wenla słabo oddziałuje na ten neuroprzekaźnik.
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 156 / 2 / 0
Dodam mianseryne bo niestety do mirty nie mam dostępu ale to prawie to samo....Chcialbym cos dodac na dopamine tylko nie wiem co fluanxol odpada,sulpi tez jakos mam niechęc do neuroleptyków i ich rzekomego dzialania na podwyzszenie dopaminy bralem troche i wogule nie dzialalo bylem bardziej wystraszony tylko.Czyli jednak 225mg wenli plus cos na dopamine...hmmmm tylko co...Zeby za bardzo nakręcony nie chodzil cos bys poradzil krism?????
Nie wiem czy lekarz sie zgodzi na 300mg wenli.
Uwaga! Użytkownik kalikali nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 522 / 4 / 0
300 to bedzie za dużo znaczy dla ciebie nie ale lekarz tak pewnie powie, cisnienie mocno pójdzie w góre. Ja na dopamine biore fluanksol i daje rade, ahedoni brak od paru miechów.
  • 410 / 23 / 0
kalikali pisze:
Zeby za bardzo nakręcony nie chodzil cos bys poradzil krism?????
Ja bym poradził amisulpryd (w małych dawkach). Jeśli Twoim problemem jest rzeczywiście dopamina to powinno to być w sam raz. Też nie jestem fanem neuroleptyków, ale jak trzeba to trzeba.
kalikali pisze:
Nie wiem czy lekarz sie zgodzi na 300mg wenli.
Powinien się zgodzić ale tak jak pisałem - jak chcesz pokombinować z tą dopaminą to ja bym jednak wolał dać na nią coś osobnego. Oczywiście przegadaj to wszystko z lekarzem.
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Dzielnicowy pisze:

Nadal jednak nie pojmuję jak można wywalić receptę na bromazepam :-D
no jednak można.wiesz,to był pierwszy raz kiedy dostałam leki,nic kompletnie o nich nie wiedziałam i doszłam do wniosku,że chuj,nie będe się nimi szprycować :D ale spoko,już byłam u psychiatry,mam sedam,jest okej. dzięki za pomoc! ;)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.