Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
Poprawiłem nazwę wątku. mrstothet.
W ogóle to mogłeś napisać to w wątku ogólnym, a nie zakładać nowy temat.
Te 2%towe mnie interesują. Powiem mu, że kiedyś mi pomagało i działało najlepiej ze wszystkich to mi da co nie?
PS Jedyna wada (jesli nie oralnie przyjęte) to strasznie widoczne białe obwoluty w kolo dziurek nosa! Nie wiedziałem o tym i miałem straszny przypał, wiec uprzedzam-donośnie nie stosować przed wyjściem do ludzi!
Ogólnie rzecz biorąc można się (ofc bez tolerki) nieźle porobić normalnie stosując na katar. I nic lepiej nie blokuje kataru. Polecam wszystkim miłośnikom nie spania oraz alergikom i chorym na zatoki. Ten lek naprawdę ratuje życie. Dla lepszego efektu leczniczego polecam odparować i używać proszku, lepiej się w gryza w śluzówkę i skuteczniej ją obkurcza i nie spływa tylko działa tam, gdzie powinno. Reasumując na katar najlepsza jest efka w proszku. I tak, przy 2% 1op zawiera 200mg efki, nie 20mg. Więc mając katar i kropląc sobie co jakiś czas, szybciutko zejdzie cała butla i nagle jesteś po robiony ^^
1. Objętościowo tego efrinolu 2% w 1op jest okolo 8ml, więc przy odmierzaniu pompką i przeliczaniu na mg, weźcie to pod uwagę.
Lek stale dostępny w hurtowniach, bardzo nikła szansa otrzymania tego w apt bez wcześniejszej "rezerwacji" ;)
2. Najlepiej stosować hybrydową metodę podania, czyli przelewając przez nos i łykać splyw. ew. Oral plyn lub per nos odparowany z roztworu. Innej opcji NIE MA ! IV/IM odpada ! nawet po odparowaniu i rozpusczeniu w wodzie do iniekcji! To roztwór glicerynowy majacy jeszcze inne wypełniacze.
3. Reasumując :
Fajna sprawa ten efrinol. Łatwo dostępny, tani, oczywiście w przypadku okazjonalego użytkowania, na cykl jako spalacz raczej odpada pod względem cenowym, chociaż jako drobne wspomaganie typu 30mg/doba nie wyjdzie aż tak źle.
Co do samej efki w nim zawartej, spoko do większych dawek DHC, oxy i innych opio, znosi senność, podbija euforię, nie kasuje blogości i rozluźnienia.
Temat Efrinolu chyba został już całkowicie wyczerpany.
Przepisu nie podam,ale nie był to zbyt skomplikowany proces.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.