Pentedron i substancje będące jego pochodnymi.
Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 13 / 1 / 0
Pider pisze:
Gazuki a w jakim celu ludzie biorą benzosy? Na depresję. To jest też używka brana przez nas ćpaków.

Miałem na myśli używki, nie leki brane przez "nas ćpaków" w celu bynajmniej leczniczym.
Pider pisze:
O efektach ubocznych nie wiemy za dużo bo to wkońcu RC...
Ja wiem wystarczająco dużo, toteż stymulację wolę ograniczyć do mate, zielonej herbaty, kawy i masturbacji.
Nie odkryję wielkiego sekretu, gdy napiszę, że pentedron i jego rodzina przy zbyt częstych spotkaniach GWARANTUJĄ depresję, ale jeśli ktoś chce, niechaj nadal ją leczy nimi właśnie. Szerokiej drogi.
Uwaga! Użytkownik gazuki_pedajlov jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 187 / 2 / 0
Jeśli mówię źle, to niech ktoś lepiej obeznany mnie poprawi, ale wydaje mi się, że w "podtytule" wątku podana jest błędna nazwa. Widnieje tam
alfa-metylaminopentiofenon
. Pentio? Grupy tiolowej tam nie ma, więc może chodziło o pentylo- ? Jeśli to prawda, to proszę o zmianę w tym podtytule, a jeśli się mylę, to post do usunięcia.
Żadna z informacji zawartych powyżej, która dotyczy miejsc, osób bądź zdarzeń nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości i jest w całości fikcyjna. Wszelka zbieżność z prawdziwymi miejscami, osobami lub zdarzeniami jest niezamierzona i przypadkowa.
  • 6247 / 446 / 12
yaba pisze:
alfa-metylaminopentiofenon
. Pentio? Grupy tiolowej tam nie ma, więc może chodziło o pentylo- ? Jeśli to prawda, to proszę o zmianę w tym podtytule, a jeśli się mylę, to post do usunięcia.
Oj tam, usunięcia od razu. Ciekawe zagadnienie lingwistyczne - odpowiem.

Jest to skrót od "pentylofenylowy keton". Dodam, że w jęz.ang. zapisujemy go "pentiophenone", gdy na grupę tiolową wskazywałaby sylaba "thio". (Prawdę mówiąc, nie mam pojęcia skąd się wziął łącznik "io", ale sensem jest tu sama obecność prefiksu "pent-")
hera, koka, hasz, LSD – ta zabawa po nocach się śni
LSD, hera, koka i haszpodziel się z kolegami czym masz

Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
  • 84 / / 0
Powiem tak nie no tragedi nie było piątek jakoś zleciał w pracy na na spokojnie od 9:00 do 15:00 może przez ten czas jakieś 100 mg obiebałem popowrocie z pracy dojadłem jakieś 300 mg co mi zostało no i po 2 nocach nieprzespanych położyłem się spać był to pól sen ale sen i co sobota leniwie zjedzie tylko dwie kanapki jakieś owoce i ogólna wegetacja ale co najważniejsze kondycja psychiczna jak najbardziej ok tylko ta ochota na przyjbanenie czegoś jest najgorsze to że drugiego dnia juz nie działal to i tak szpachlowałem.
Ogólnie muszę napisać chujowy był ten pentedron posempiłem się na kilka zeta no i vendor mnie w chuja zrobił lepiej wydać wiecej i mieć pewny temat.
Uwaga! Użytkownik haze69 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1425 / 81 / 0
Jak sięo dnajdujecie po pentedronie na disko, a dokładnie na parkiecie? jest polot do hasania na parkiecie?

Jak się słucha wam muzyki wogóle?
  • 84 / / 0
Powiem tak pusty typowy symulant porównywalny z amfetaminą poprostu pusta stymulacja i niema ochoty na taniec można dużo wypić odbiór muzyki bez szału ale dzisiaj dostałem paczkę od vendora 2xpentedron i uwaga gratis 3mmc w sumie fajnie się uzupełnia pentedron z 3mmc po tym miksie mam w chuj oczy rozebrane speed plus lekka euforia (100mg pentedronu+100/150mg 3mmc)
Uwaga! Użytkownik haze69 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 253 / 5 / 0
A ja sądzę, że nie ma czegoś takiego co można określać mianem "pusty stymulant", bo każdy z którym się spotkałem jeśli oprócz stymulacji nie powodował stanów euforycznych to przynajmniej mocno poprawiał nastrój.
METAFIZYKA BETA-KETONÓW
  • 48 / 1 / 0
Poprawa nastroju jest i to przyzwoita ale bardzo krótka. Robiłem na tym kilka ciągów i kiedyś troszkę przesadziłem :scared: . Ale nie zraziło mnie to do pentedronu :-p . Lecz od miesiąca jestem czysty od stymulantów. Walę tylko dragi euforyczne.
  • 262 / 2 / 0
Macie jakieś sposoby na skruszenie duzego, twardego kryształu pentedronu w "jebany pył"?
jesli czytasz moj post, wez pod uwage ze jestem cyborgiem pod wzgledem tolerancji
  • 1167 / 13 / 0
karta bankomatowa lub dowód osobisty. Przysciszkasz i kruszysz w miał.
ODPOWIEDZ
Newsy
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.