kopciuszek pisze: Witam, slyszalem ze w pradze jest coffeshop. Czy moglby ktos to potwierdzic lub zdementowac ?
siedziemy w pubie w srodku w lecie drzwi otwarte, zapach gandzi sie unosi , ja siedzialem naprzeciwko drzwi, i w momencie kiedy blant znalazl sie w moich szponach to widze 2 policjantow przechodzacych kolo pabu i kompletnie nasz ignorujacych, byl to dla mnie lekki szok (no bo jak to pieski nic z tego robiace), ale tak wlasnie jest w pradze, jak pozniej sie dowiedzialem, luz na maksa jesli chodzi o gande
jesli dobrze pamietam to czeski rzad nie karze za uprawianie dwoch roslin konopi od 2007 roku
jasmin pisze:
no nie wiem czy sa tam kofiszopy ale jak bylem tam okolo 4 lata temu w pubie o nazwie "syjon" albo "zion" w dzielniy jakos brzmiacej zwikow albo zuczkow cos takiego
znalazlem prawidlowa nazwe Žižkov dzielnicy w ktorej bylem i palilem jointy wiec tobie tez powinno sie udac, powedzenia
a tu info na wiki
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BDi%C5%BEkov
daj znac czy znalazles pub o nazwie chyba syjon
a geneneralnie to bez wiekszych problemow powinienesc znalesc palenie gdziekolwiek w pradze tylko ze w Zizkovie jest miejsce gdzie ja palilem i podobalo mi sie
Pozdr. !
Ciekawostka która warto znać jest taka:
www.growshop.cz
adres:
Borivojova 95, 13000 Praha 3
tel +420 222 717 694
(niedaleko ulicy "Polskiej")
Jest to najlepiej wypozażony sklepik w jakim byłem (od bletek, fifek, grinder'ow, bongo itd. po nawozy, HPSy, doniczki etc.). Wszystko w miarę przystępnych cenach (np. zwycięzkie bletki Aleda za 55 koron).
Jak bedziecie szukali to się nie przeraźcie, bo to jest w piwnicy w kamienicy i nie ma żadnego szyldu, napisu czy coś, ale sklepik robi wrażenie.
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.
Cały grzyb a czysta psylocybina: co naprawdę pokazał model obliczeniowy
Pytanie krąży po literaturze od dekady: czy psylocybina wyjaśnia całe działanie grzyba, czy tylko jego część? Praca zespołu z University of the Free State, opublikowana 16 marca 2026 roku w Scientific Reports, próbuje odpowiedzieć na nie narzędziami chemii obliczeniowej.