Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 210 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Obłąkany »
Przecież napisała, że była młoda i pijana...
Pierdol dragi - zostań ninja.
  • 802 / 28 / 0
mialam 12lat.. bylam pierwszy raz totalnie spita-dziwne ze trzymalam sie na nogach...ludzie rozne rzeczy robia jak sa takl na bani...wiec czego do cholery wymagasz od dzieciaka po pijaku???gdybym niebyla pijana to bym zwiala ztamtad jak tylko by wyjal strzykawke(mimo ze odragach zadnego pojecia niemialam)...a tak mialam totalnie zamulony umysl i moglam zrobic wiecej idiotycznych rzeczy.wyszlo jak wyszlo-moze dlatego do dzis niebardzo lubie alko...
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2006 przez wisior, łącznie zmieniany 1 raz.
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 34 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Tomal »
No przepraszam-ale chyba fakt, że byłaś pijana, wynikał Z Twojej własnej i nieprzymuszonej woli..Chyba, że ktoś ( tak jak z tym zastrzykiem) wlał Ci do gardła piwo, wino, wódkę.
Tak więc oskrżanie inncyh , jets naprawdę nie fair, nie w porządku.

Nie chcę się mądrzyć , ale ja pierwszy raz sięgnąłem po alkohol w wieku 18 lat , a jak słyszę ,że 12 latki już są pijane, to coraz bardziej przychylam się ku wychowaniu ,,stresowemu" ( jako przeciwność wychowania bezsteresowego), kóre jest stresujące, wymagające, ale które skutkuje tym, że 12 letnie dziecko nie sięgnie po alkohol - a jak sięgnie to dostanie lanie i drugi raz już tego nie zrobi.

Tak piszesz to z nonszalancją,,Miałam 12 lat-byłam pijana" aż przykro czytać...jakby to było coś normalnego, ot dziecko bawiące się lalkami barbie , wieczorkiem idzie się intoksykować alkoholem.
No wybacz...
Uwaga! Użytkownik Tomal nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 802 / 28 / 0
..pierwsza w zyciu impreza...chec zaimponowaniu ,,znajomym,,-o alko tez malo wiedzialam.dzieciak pil bo inni pili...niewidzialam zagrozenia bo niemialam o nim pojecia-mysle ze gdyby moi starzy edukowali mnie w temacie narko i alko to by do tego niedoszlo zapewne..a tak o niczym niemialam pojecia i znalazlam sie wnieodpowiednim czasie i miejscu...owszem moja glupota tez wtym byla ale czy ja wiem czy cala wina spada na mnie?...moim zdaniem wychowanie to podstawa..bo niewiedza prowadzi do np.nalogow...i masy innych rzeczy :-(

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 34 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Tomal »
Wiadomo -czasu się na da cofnąć i obwinianie się nie ma sensu, bo do niczego nie prowadzi.
Tym niemniej nikt, nigdy nie został narkomanem z czyejś winy-z winy kolegi, dziewczyny, wujka Zbyszka, stryja; z winy telewizji, z winy radia, internetu, pogody, tego że mieszka w Szczecinie , czy tego , że bolała go lewa stopa-każdy decyzję o wzięciu do ręki strzykawki podjął sam.
Tylko stanięcie w prawdzie i poznanie tej prawdy, powiedzenie sobie wprost, że to ja w to bagno się wpakowałem/am ma jakiś sens-tylko wtedy można zacząć wychodzić z tego bagna .

Jak już wspomniałem czasu się nie cofnie-nie ma co rozpamiętywać, grzebać się w przeszłości, rozliczać, gdybyć , domniemywać jakby mogło być, gdyby to czy tamto zrobiłoby się inaczej-jak mogło być a jak nie było -należy spojrzeć w przyszłość, którą możemy zacząć kształtować w oparciu o nasze błędy z przeszłośći.

Co do kwestii niewiedzy-uważam, że nie do końca tak jest.
12 letnie dziecko nie musi przecież wiedzieć jak wygląda budowa cząsteczkowa amfetaminy, na jakiej zasadzie działa hera na recptory opioidowe, czy jakie spusztoszenia w organoźmie powoduje kokaina-wsytszraczy, że wie, że narkotyki to zło.
Takie krótkie zdanie-banalne i brzmiące jak slogan-ale to w nim streszcza się definicja narkotyków.

Jeżeli takie dziecko o tym wie, to po nie sięgnie.
Oczywiście jest tu też duża rola rodziców i tego w jaki sposób wychowują.
Pozdrawiam.
Uwaga! Użytkownik Tomal nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3901 / 562 / 0
Nieprzeczytany post autor: lol »
wie, ze to zlo, ale jest ciekawe i wezmie......
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
...no niby tak ale ja mialam wiedze taka-narkotyki?co to jest?jakby mi ktos powiedzial ze nowe chipsy to bym dala sie pewnie wkrecic....wiedza wtedy zerowa..

• 463 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: supravires »
hmm skoro wtedy bylas tak pijana no to chyba byla spora szansa na depresje oddechowa...??
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
pewnie tak...nadal sie dziwie ze obeszlo mnie to praktycznie bez echa.....ale napewno mialo wplyw na nalog ktory ma dzis... :-(

• 155 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Szacun »
Tomal pisze:

Nie chcę się mądrzyć , ale ja pierwszy raz sięgnąłem po alkohol w wieku 18 lat , a jak słyszę ,że 12 latki już są pijane, to coraz bardziej przychylam się ku wychowaniu ,,stresowemu" ( jako przeciwność wychowania bezsteresowego), kóre jest stresujące, wymagające, ale które skutkuje tym, że 12 letnie dziecko nie sięgnie po alkohol - a jak sięgnie to dostanie lanie i drugi raz już tego nie zrobi.

Tak piszesz to z nonszalancją,,Miałam 12 lat-byłam pijana" aż przykro czytać...jakby to było coś normalnego, ot dziecko bawiące się lalkami barbie , wieczorkiem idzie się intoksykować alkoholem.
No wybacz...
Nie pierdol!! sam upijałem sie od 12 roku życia, i miałem szxczęście, ze nikt mi nie zaproponował heroiny, a cpało wtedy w mieście 10%mieszkańców(rekord Polski-powaga!)

Bo bym nie odmówił chyba, tak to już jest z osobami ze skłonnosciami do uzaleznień, każdy pseudopsycholog...log...log...log wie to..

Po chuja tu siedzisz tomal, szefowa ci kazała...? :nuts:
Uwaga! Użytkownik Szacun nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.