Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
Zablokowany
  • 70 / / 0
jak masz okolo 80% włosków brazowych to tnij śmiało śmiało . bo jak Ci przekwitnie to huj będziesz miał
  • 186 / 1 / 0
Kwiatek już od dwóch tygodni oblewa się żywicą, ostatnio jak byłem pożółkły listki i jakby mniej lepiła się ręka do topków
Nie wiem czy ciąć czy czekać, czy czekanie zaszkodzi czy nie? Czy dalej będzie się produkować żywica i deszcz jej nie spłucze Bo padać ma dalej codziennie a to moja jedyna sativka
już pora, możesz ciąć. Jak już żółkną liście, to roślina całą energie z nich pakuje w kwiaty i usycha. Napisz ile Ci wyszło. Propsy :D
Nie dochodzą PMki.
  • 1519 / 20 / 0
Ahh na szczastie te trzy roślinki co mi zostały to same dupy. Jedna duża, moim zdaniem za duża jak na automat i na niej jeszcze topów niet, no i 2 maluchy gdzie są już małe topy. Może z jakiś tydzień już bedzie można zebrać... Kurwa, szkoda ze nie mam zdjęć. To mój pierwszy normalny sezon, bo rok temu to tylko facet jeden był.
No i kurwa, jak wgl zerwać te topy nie uszkadzając roślinki %-D ?
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 290 / 4 / 0
Dzięki panowie włoski są już od tygodnia brązowe i liście żółte jadę ciąć, jednak dużo tego nie będzie
  • 26 / / 0
Jest sprawa, ile tak średnio wyciąga się z jednej rośliny outdoor? Słyszałem już wiele wersji, które są dość rozbieżne dlatego postanowiłem zapytać was, bo pewnie macie dość realne pojęcie na ten temat.
  • 3215 / 416 / 0
najmniejszy plon jaki można zebrać z rośliny to parę gramów, a największy o jakim słyszałem to 1,8kg. Wpływ na to ma miliard czynników więc nie da się udzielić jednoznacznej odpowiedzi, moim zdaniem ciężko to nawet uśrednić
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 614 / 5 / 0
a ja mam pytanie z nieco innej beczki. gramatura zbiorów podawana jest po czy przed ususzeniem?
  • 186 / 1 / 0
oczywiście, że w suchym, bo tylko takie da się palić ;) podanie mokrej gramatury to tak jak podanie pensji brutto ;p A przelicznik na suche to ok 25% wagi świeżo po zbiorach.
Nie dochodzą PMki.
  • 303 / 1 / 0
Ten AK ma jakieś 70 dni. Mały, sporo przeszedł, ale dotrwał.
http://i.imgur.com/oZYi5.jpg
http://i.imgur.com/ZdGyn.jpg
http://i.imgur.com/HBRpg.jpg
No i pytanie: kiedy ścinać?
Uwaga! Użytkownik nomas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 303 / 1 / 0
Uwaga! Użytkownik nomas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Niemcy po częściowej legalizacji: młodzież sięga rzadziej a dorośli korzystają bardziej świadomie

Nowe badania rządowe z Niemiec obalają jeden z głównych mitów przeciwników legalizacji marihuany – że dostępność konopi zwiększy używanie wśród młodzieży. „Drogenaffinitätsstudie 2025”, opublikowane przez Federalny Instytut Zdrowia Publicznego (BIÖG, dawniej BZgA), pokazuje, że po legalizacji użycie konopi wśród nastolatków… spadło.

Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.