Pierwszego posta na tym forum (mimo że czytam je od jakiegoś już czasu) pozwolę sobie tutaj skrobnąć. A chodzi o takie pytanie do specjalistów, to znaczy pewnie trochę głupiutkie, ale ciekawy jestem mimo że się na chemii nie znam ani trochę. :)
A mianowicie wyczytałem, iż w arylcykloheksaminach grupa metoksy powoduje niewielkie działanie na receptory opioidowe. A więc czy można to też odnieść do tego beta-ketonu z racji tego, że również ma grupę metoksy? Czy metedron oprócz zasadniczego działania na serotoninę może posiadać również aspekt opioidowy?
Pytam się o to również dlatego, iż samo działanie psychoaktywne mete jest dosyć charakterystyczne, co może budzić skojarzenia z fazą na opio. To znaczy (przynajmniej u mnie) oprócz braku stymulacji występuje również brak typowej postymulantowej zwały po ustaniu euforii - zamiast niej uczucie błogostanu. W przypadku innych euforycznych ketonów na zjeździe zawsze jest jakiś dyskomfort mniejszy lub większy, nawet w przypadku lightowego brefedronu. Ma może ktoś takie spostrzeżenia jak ja?
Aby zwiazek oddzialywal na receptory opioidowe musi spelniac tzw. regule morfiny czyli: Trzeciorzedowy azot z malym alkilowym podstawnikiem, czwartorzedowy wegiel, fenyl podlaczony bezposrednio do czwartorzedowego wegla, 2 atomy wegla miedzy trzeciorzedowym azotem a czwartorzedowym weglem.
Oczywiscie sa odstepstwa od tej reguly, ale sa dosyc nieliczne. Aby betaketony uzyskaly efekt opioidowy nalezy je w znacznym stopniu zmodyfikowac, ale o tym poteoretyzowac mozna w dziale syntezy ;)
Pozdrawiam!
Znalazłem dobrze schowany dokładnie rok temu metedron. Przed schowaniem zważyłem 2 razy po 150mg i raz 250mg. Odważone porcje schowałem do ependorfek, ependorfki do falkonki 50 i to do ciemnej reklamówki i to do półki za szkłem ciemnym. Tak to leżało rok bez dostępu powietrza z zewnątrz, nieotwierane, zapomniane. Konsystencja śniegu pozostała, barwa bez zmian.
Pytanie zasadnicze: jak sądzicie można przyjebać? Ile najdłużej ktoś trzymał metedron?
jesli konsytstencja sie nie zmienila to nie masz sie czego obawiac
jak przeleżało tyle to i miesiąc wytrzyma
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"
Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.
Jazda pod wpływem to nie tylko alkohol
USA: Kierowanie pojazdami pod wpływem środków odurzających – w tym marihuany i leków na receptę – staje się jednym z najpoważniejszych zagrożeń na drogach, choć problem ten wciąż pozostaje w cieniu jazdy po alkoholu.