- Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
- Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
- Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
idn pisze:sorka, że tak późno, rzadko zaglądam ostatnio. niestety nie mam całego opracowania, ale skrót raczej dobrze opisuje o co chodzi: http://journals.prous.com/journals/serv ... 6&p_IsPs=N
w temacie miksów - sprawdziłem zestaw MXE + teanina (z braku dostępu do czystej teaniny posiliłem się preparatem Benosen - ekstrakt chmielu i 100mg teaniny w tabletce). próbowałem tego mixu tylko raz, więc nie mam 100% pewności i mogę się mylić ;) tak czy siak wydaje mi się, że Benosen wzmacnia działanie MXE, bo wziąłem w miarę niedużo (30-parę mg), a efekty mnie trochę przerosły, były jak po 50+. jakby ktoś chciał sprawdzić to na pierwszy raz radzę z czystej ostrożności wziąć 1.5-2x mniej MXE niż normalnie. jak będzie za słabo to zawsze można dorzucić (dlatego też lubię drogę IR dla MXE, bo szybko bardzo czuć działanie i można szybko dokoptować jak jest za mało ;)). nie pamiętam ile czasu przed MXE wziąłem Benosen, ale na pewno był zainstalowany w krwiobiegu jak zapodałem MXE-wstrzyk ;)
w sumie wydaje mi się to logiczne, teanina...hmm... zmienili info na wiki ;) kiedyś było o antagoniźmie GLU, teraz nie, ale jednak ma wpływ na interesujące nas ścieżki neurologiczne:
https://en.wikipedia.org/wiki/Theanine
ps. teanina to jest ta chillująca substancja która jest w herbacie zielonej.
ps2. przepraszam jeśli bełkotam, zapodałem sobie z ciekawości 12mg MXE i kociokwik mam już niesamowity, odrętwiała czacha, błyskające świetlówki energooszczędne, monitory lcd i do tego ryjące papkę w głowie wentylatory komputerowe. ;)
na zagranicznych piszą, że biorą dPh, czyli difenhydraminę w większych dawkach, ale to i tak jest niebezpieczne, pamiętaj o tym
co do MXE, to nie wiem, chociaż sam myślałem o takim miksie
Decodin pisze:@dzikrk
na zagranicznych piszą, że biorą dPh, czyli difenhydraminę w większych dawkach, ale to i tak jest niebezpieczne, pamiętaj o tym
co do mxe, to nie wiem, chociaż sam myślałem o takim miksie :cool: :old:
Zły wątek, post od postem. LMR
Co do Twojego posta Scierwiaz, działanie MXE utrzymuje się jeszcze po zakończeniu fazy, więc byłbym co do tego sceptyczny.
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie
- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej
Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.