Dział o sprawach, w których zarzut nie opiera się na Ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 414 / 8 / 0
Mam takie pytanie. Słyszałem, że jak kogoś przyłapią psy z dragami i dostanie się jakiś wyroczek (nawet w zawieszeniu) to wywalają z uczelni z wilczym biletem. Wie ktoś może coś na ten temat? Czy to tylko głupie ploty...

P.S. Przepraszam jeżeli wątek na ten temat już gdzieś jest, ale przyznaję całego forum nie jestem w stanie tak odrazu przeczytać. (jak jest to dajcie na ten temat namiary). Z góry dzięki za odpowiedź.
To nie bóg stworzył ludzi.
To ludzie stworzyli sobie boga.
  • 382 / 8 / 0
Ja czytałam, że chłopak dostał wilczy bilet, bo u niego w pokoju (w akademiku) znaleziono bongo... ale to było na Rydzykowej uczelni, więc wątpię, by i na innych było aż tak...
Totalna hipokryzja społeczeństwa. Oczywiście za jawne pijatyki w akademikach nikt znikąd nie wyleci. Choć także dla otoczenia osobnik ujarany jest dużo mniej uciążliwy, niż pijany.
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 414 / 8 / 0
Uczelnia Rydzyka to dosyć skrajny przypadek i raczej nieodpowiedni przykład. Ale dzięki za jakąkolwiek odpowiedź. A co do hipokryzji społeczeństwa to szkoda mi słów...
  • 1736 / 18 / 0
nie można wykonywać niektórych zawodów z wyrokiem.

Wiec jaki jest sens konczenia niektorych uczeli jesli i tak nie mozna wypelniac zawodu?
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 414 / 8 / 0
Ale to pewnie chodzi o jakieś zawody mundurowe (tak przypuszczam) a ja studiuję geografię na UAMie...
  • 382 / 8 / 0
Gdybyś chciał zostać nauczycielem (moja koleżanka studiuje geografię i robi specjalizację nauczycielską, autentycznie chce być nauczycielką i pracować w "naszej" szkole), to może się okazać, że z wyrokiem za narkotyki Cię nie przyjmą. Tak sądzę.
Raz jeszcze: a komu przeszkadza przyłapanie nauczyciela w pubie? Ba, ilu to zwykłych pijaków pracuje w szkołach?
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 414 / 8 / 0
Nauczycielem nie będę bo zaraz na początku zrezygnowałem z bloku pedagogicznego... Poprostu nie umiem sobie siebie wyobrazić w tym zawodzie. Swoją drogą ciekawie by było, patrzeć jak zbakane osoby przychodzą na lekcję. Po niejednym napewno bym to zauważył. Hehe :-D
  • 1736 / 18 / 0
chyba prawnikiem też być nie można z wyrokiem tylko niewiem czy to się tyczy wszysktich specjalizacji czy tylko niektórych...

No i odpuśćcie sobie prezydenta itd ;)
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 20 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Olej »
z wyrokiem za narkotyki nie mozna zostać również dyrektorem Radia Maryja, ani kolegą Giertycha :-D
"Należy każdego dnia posłuchać krótkiej pieśni, przeczytać dobry wiersz, zobaczyć wspaniały obraz i jeśli byłoby to możliwe - wypowiedzieć kilka rozsądnych słów."
Johann Wolfgang von Goethe
  • 3523 / 56 / 0
Brudne papiery są tylko przez jakiś czas ,nie całe życie.W Polsce można zostać nawet prawnikiem będąc w przeszłości mordercą(teoretycznie).Co innego to fakt wyrzucenia z uczelni ,za przestępstwo.Powinna się w takim przypadku zebrać rada uczelni i postanowić o wydaleniu lub nie danego studenta.Sądy praktycznie dość rzadko powiadamiają uczelnie o w mniej poważnych wyrokach.Z drugiej strony wątpię czy wywalenie z wilczym biletem sprawi iż skazany będzie żył uczciwie.Wyczyszczenie papierów następuje automatycznie po upłynięciu czasu określonego w przeisach k.k . dokładnie art.76
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2006 przez WildMonkey, łącznie zmieniany 1 raz.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.