-dosypać dolomitu,nawozów na weg
-sprawdzić czy nie ma robali
Kluczowym czynnikiem polepszającym wynik jest rozbudowany system korzeniowy już na samym początku wegu co daje ogromne możliwości wykorzystania sybstancji przez krzaki.Zastanawiające są 'gładkie' ,pierwsze liście.
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
WildMonkey pisze:Zastanawiające są 'gładkie' ,pierwsze liście.
Fubar pisze:Sa "normą" przy revegu.WildMonkey pisze:Zastanawiające są 'gładkie' ,pierwsze liście.
Na Icmagu, widziałem ze raczej kiepsko z revegiem u tej odmiany.
Sam mam juz 30 dn i zauważyłem tylko znaczne naciągnięcie budsów,
nie wiem teraz czy zaczną te liście wyrastać z tych topków,
które juz od 20 maja dojrzały całkiem czy co??
pzdr GM
Growman pisze:A jak myślisz Fubar, Polak o revegowaniu C'99, gdy całkiem nie dojrzała??
Na Icmagu, widziałem ze raczej kiepsko z revegiem u tej odmiany.
Hot Cargo robił reweg dwóch odmian w tym C'99 i pisał ze sie o wiele wiele dłużej rewegowala niz tamta.
Poprostu jedna odmiany sa bardziej podatne na reweg a inne nie. Wszystko jest kwestia czasu.
Rosnie sobie dalej na out. Podoba mi się to, że zaczęła kwitnąć, podoba a zarazem zastanawia. Czy jest to spowodowane rewegiem, czy moze ice tak szybko kwitnie? Chociaz planta pokazała preflowery zaraz po przesadzeniu z boksa pod słoneczko..
Co o tym sądzicie?
Oto kilka fotek:
[ external image ][ external image ][ external image ][ external image ][ external image ][ external image ]
Reszte fot, to znaczy dokonczona fotorelacje, dam po harwescie. Oczywiscie na bierzaco robie zdjecia ;)
moj ice byl z nirvany, hmm w sumie rzecz ujmujac, to ten moj ice nie byl taki normalny :) Aczkolwiek moim zdaniem ice -> polski outdoor = sukces :)
Ta moja roslinka przeszla na flow zaraz po przesadzeniu z boksa na dwor, w sierpniu byla gotowa do zbiorow. Niestety kilka dni przed harvestem w pelni dojrzalego krzaka ukradziono :( Sample byly oszalamiajace
Aha od siebie dodam tylko, ze przyda sie srodek przeciw plesni. Moze moja miejscowka byla wilgotna, na skraju lasu, w brzozowym zagajniku... cholera wie tak naprawde :)
pozdrawiam,
polak
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/globalimage.png)
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/migrena.png)
Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!
Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/drozdze.jpg)
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję
Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/piana.jpg)
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki
Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.