Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 250 / 4 / 0
nie kupowalem tego bo akurat wpadl mi trampek, .. nie jest to w kazdej aptece w uk, (tak samo jak codeine linctus) moze ze wzgledu na popyt (w celach leczniczych pewnie jest nie wielki) za buteleczke wychodzi chyba cos ok 1,55f, to chyba nie wiele.. mozna tez z netu zamawiac w tej samej cenie..
  • 1241 / 9 / 0
to lek na sraczke cala butla ma zaledwie jakies 20mg morfiny wymieszanej w syropiaste gowno z kaolinem, cenowo wychodzi tez smiesznie, puknijta sie w czolo ;)
paczke cocdamolu kupisz nawet za £0.89 (250mg normalnie z parchem zmieszanej kodeiny)
a jak sobie wyobrazasz wydobycie tej morfiny z tego syropu albo chodz oddzielenie syfu od morfiny ???

nie mowiac ze 20mg morfiny oralnie czyli podzielic by 4 = okolo 5mg z butli
kodeina 256mg= okolo 20 morfiny
  • 1026 / 31 / 0
Tu wcześniejsza dyskusja na temat tego boskiego syropu http://talk.hyperreal.info/anglia-t1241 ... l#p1097985, ku potomności. Oddzielić się podobno da, bo glinka osiada. Tylko nie widzę sensu tej zabawy ;)

Aaaa, coś mi się przypomniało. Co do sławnych syropów z kodeiną firmy Care (600mg) - na mnie lepiej działała wersja bez cukru (da się dostać dość rzadko, ale jak jest - to brać). Specyfik paskudny strasznie (choć wersja z cukrem to też nie ambrozja), jednak z jakiegoś powodu wejście jest szybsze i nie tak "stopniowe".
Switched my sulph to AJAX.
  • 1196 / 10 / 0
Cukier spowalnia wchłanianie. Wiadome.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2466 / 16 / 0
Przy wiekszych ilosciach mozna by sprawdzic ekstrakcje przy reakcji kwas-zasada wedlug polskiego patentu wydobywania alkoidow z maku.
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 250 / 4 / 0
@ooo, nie wiem czy do mnie kierujesz te "puknij sie w czolo".. Ja nie jestem zainteresowany i praktycznie nie bylem nigdy jakimis syropkami (nie jestem zwolennikiem kody) a tym bardzie pierdoleniem sie w odzielenie jednego gowna od drugiego, wrzucilem bo to dla mnie ciekawostka.. bez recki majka-chodzi o sam fakt, ta samo koda.. skoro wypowiedzialo sie juz tylu znawcow mozna smialo stwierdzic ze widocznie to gowno , i nie warto chyba sie tym bawic,,
chociaz powien ze syropek care codenie linctus potrafi poklepac ;-)
  • 1241 / 9 / 0
nie ja nie w sensie zeby kogos obrazac ;)
i pytanko do emigrantow z londona
widzialem ze Paramolu ostatnio nie ma ani w bootsach a w innej aptece mi powiedzieli ze nie maja od 6m-c bo cos tam ...
i tak sie zastanawiam czyzby ten PARAMOL wycofywali ?
ktos wypuscil w siec jakis opis przerobienia DHC na cos mocniejszego czy co ?
  • 49 / / 0
Podsumowując, zamawiam sobie ten syropek 15mg/5ml 200ml.
(http://www.oneclickpharmacy.co.uk/care- ... 25970.html)
Pije sobie go bez zadnego pierdolenia, i jestem ujebany tak?
Uwaga! Użytkownik Dillinja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1241 / 9 / 0
kupisz 2 butelki wysla Ci pozniej zamowisz nastepne i aptekarz zobaczy ze ten sam adres i se nie zamowisz
w kwesti DHC sam sobie odpowiem : Wycofane z aptek ze wzgledu na sprawe sadowa dot. praw autorskich ;)
  • 49 / / 0
No dobra, ale jak mam 25 znajomych do których moge to zamówić to sprawa wygląda innaczej.
Ale jest to aż tak piękne i prawdziwe czy nie?
Że za 3 funty moge sie porobić raz czy dwa, bo dopiero zaczynam kode. I bez ekstracji.
Uwaga! Użytkownik Dillinja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.