Homologi, analogi i pochodne mefedronu, nie pasujące do powyższych kategorii.
ODPOWIEDZ
  • 3449 / 121 / 8
Nazwa jest poprawna, to inaczej para-tolyloetyloaminopropanon.
  • 161 / 2 / 0
no ok a wiec rozumiem ze to: tolylacetoethylethylamineto 4 mec. Na chemii sie nie znam ale myslalem ze w tej dziedzienie sä scisle formulki dla poszczegölnych specyfiköw i jest jedna formula na jedna sunstancje? to znaczy ze 4mec ma dwie nazwy?
  • 6154 / 431 / 12
Systematyka nazw w chemii ma swoją wewnętrzną składnię, która pozwala ten sam związek ująć na parę różnych sposobów. To jak 2+2+2=6, 2*3=6, 23-2=6. Z tym, że tu chodzi o liczbę 6, bardziej niż metodę dochodzenia do niej.

Tak, to jest offtop, nie kontynuować tego tematu, proszę.
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 122 / 3 / 0
Witam. Byłem dość długo regularnym użytkownikiem 4MMC, a potem, po delegalizacji - 4MEC. 4MEC to moim zdaniem po prostu słabszy mef o mniejszym potencjale euforyczno - stymulującym i mniejszym wpływie na psychikę. Czy 4MEC jest ciągle legalny? Ponieważ jest wpisany na listę I-P, a wielu sprzedawców, szczególnie zagranicznych "zarzeka się", że jest ciągle legalny i wysyłają 4MEC do Polski... Jak to w końcu jest? Do eth-cat czy 3,4 DMMC nie jestem przekonany. 4MMC nie wróci, a 4MEC jest niezłą alternatywą. To jedyny naprawdę "zmodyfikowany" mefedron. Natomiast odkopując post z początku:

"Można powiedzieć, że wszystko co odnosi się do mefedronu odnosi się również do 4-MEC. Ale substancja i tak jest słabsza i podnoszenie dawki też tu nie wiele pomoże. Aczkolwiek ze wszystkich nowych bk to MEC daje fazę najbardziej zbliżoną do mefedronowej. Hmmm... jeszcze 4-MC daje podobny profil działania. MEC, 4-MC i 4-EMC już były w Polsce kilka miesięcy temu:
Obrazek

Ale jak widać ktoś tylko robił testy tych substancji. Teraz znowu powracają."

4-MC? Nigdy o takim wariancie nie słyszałem...

Pozdro
Uwaga! Użytkownik Laveyan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6154 / 431 / 12
Laveyan pisze:
4-MC? Nigdy o takim wariancie nie słyszałem...
Inna nazwa to normefedron. Jest opisany na forum - http://talk.hyperreal.info/normefedron-t33754.html .
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 1425 / 80 / 0
Czy jest jakakolwiek różnica w mocy pomiędzy dużym kryształem , a drobnym?

W sumie tyczy się to wszystkich ketonów, nie tylko 4-MEC. Drobny oznacza słabszy?

Drobny jest też trochę tańszy.
  • 2428 / 90 / 0
Według mnie nie ma różnicy , drobny kryształ to pokruszony duży - , puszczają to w niższej cenie bo od chuja ludzi nie nie chce takiego :E Żółtawe igły polecam (bez różnicy czy drobniutkie czy dość sporych rozmiarów , róóżnicy nie czuć :E
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2814 / 14 / 0
Laveyan pisze:
Czy 4MEC jest ciągle legalny? Ponieważ jest wpisany na listę I-P, a wielu sprzedawców, szczególnie zagranicznych "zarzeka się", że jest ciągle legalny i wysyłają 4MEC do Polski... Jak to w końcu jest?
Prawo polskie zakazuje obrotu 4-MEC. Prawo polskie obowiązuje ~ wyłącznie na terenie RP.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1425 / 80 / 0
Czy 4-mec działa dobrze przy dorzutkach?

Jak wypada porównanie 4-mec do metylonu? Co działa dłużej? Hujowa sprawa z metylonem , że nie działa za bardzo dorzucany.

Wiem, e 4-mec z 5-meo-mipt wypada bardzo dobrze, jednak podejrzewam, że z metylonem byłoby lepiej.

A może jakiś mix metylon+4-mec+5-meo-mipt?

Na to pytanie proszę odpowiadać w wątku Beta-ketony + Tryptaminy. - surv

Ja mam niewielkie doświadczenia z euforycznymi ketonami, dlatego pytam.
  • 1520 / 72 / 0
Mec do trzech dorzutek działa w miarę spoko (mowa o nosie), później słabnie euforia i idzie bardziej w stymulację, zjazd również się pogarsza.
tekst powyżej =/= prawda
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.