Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 3955 / 147 / 0
podobno olejek bazyliowy a konkretnie znajdujacy sie w nim estragol (methyl chavicol) ma dzialanie psychoaktywne, spozyty w odpowiedniej ilosci wraz z naparem z 5g rumianku (ktory jest inhibitorem czegos tam ;-) ).

trafilem na takie info tutaj: http://herbs.maxforum.org/2010/12/22/th ... basil-oil/

wie ktos cos na ten temat?
  • 6 / / 0
Wiem że nic nie wiem. Na początku zabrzmiało mi to jak palenie pomidora ale twoje źródło wygląda dość wiarygodnie. Gdzie można toto kupić? Spróbowałbym z nadmiaru czasu.
This place is kinda... juicy
  • 3955 / 147 / 0
w zagranicznych sklepach na pewno, chociazby tu:

http://www.oils4life.co.uk/Basil-essent ... l-chavicol

ale pewnie jakis polski tez sie znajdzie, pogoogluj. ;)

jakbys sprawdzal to pamietaj o wczesniejszym wypiciu naparu z 5g rumianku. (ten kupisz w kazdej aptece jak cos)

juz mi sie nie chce zagladac do tego linka z mojego postu ale z tego co pamietam to typ porownywal to do meskaliny. %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.