...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 171 / 8 / 0
Oh nie zastrzegam :P Możesz skopiować
  • 93 / 3 / 0
Jak przeczytałam to mogę powiedzieć tylko jedno - na serio trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję, że się uda, dawaj na bieżąco znać, jak Ci idzie.
Też m.in z powodów rodzinnych coraz głębiej wchodzę w dragi, mało osób to rozumie, ja jeszcze młoda kretynka jestem, ale Twoja historia początkowo ma momentami podobne fakty, co moja, więc poruszyło mnie to trochę
Ich bin so süß
  • 705 / 16 / 0
Ziomek trzymaj sie, nie bierz kurwa bo Chuck Norris przypłynie Ci wpierdolić. Postaw sobie za cel rok trzeźwości, a nawet jak sie naćpasz (nie daj Panie Jah) to kochaj swoją kobietę i daj jej odczuć że w każdym stanie ona i dziecko sa dla ciebie najwazniejsze. Tylko jak mała się już urodzi to po pijaku czy po dragach nie waż się brać jej na ręce. Tak w razie wu ;-)
Ryyyyyyyba!
  • 171 / 8 / 0
Odkryłem .. pewno to żadna nowość. Że im więcej osiągniemy w życiu na trzeźwo tym mniejsze ciśnienie mamy na naćpanie.
W pierwszym tyg. ciśnienie było duży ale tłumaczyłem sobie ,że to przejdzie i mam dla kogo żyć.
Teraz chodzę na terapie indywidualną , na grupę AA i grupę DDA. Do tego nawiązałem kilka trzeźwych znajomości.
Jeśli mam ciśnienie to mniejsze ... i tłumacze sobie je tak ... Skoro tyle udało mi się osiągnąć to szkoda to wszystko zmarnować ...
Tyle .. może komuś pomoże.
  • 3854 / 316 / 0
DilerTwoj pisze:
DDA. Do tego nawiązałem kilka trzeźwych znajomości.
To jest bardzo ważne. Staraj się trzymać jak najdalej od największych ćpaków, i kontynuuj nowo zawiązane znajomości. Mi w zaprzestaniu brania fety pomógł fakt, że z pośród moich najlepszych kumpli nikt praktycznie nie bierze. Nawet jeśli, to bardzo sporadycznie. Sam widok naćpanego delikwenta może ostro nakręcić na przerwanie abstynencji, a co dopiero, jakby przy Tobie formował kreskę, i soczyście zaciągnął ;-) Życzę powodzenia :-)
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 93 / 3 / 0
Zgadzam się z procentem w pełni. Trzeźwi znajomi, trzeźwe środowisko, wiele osób wraca do ćpania, bo nie ma dla siebie miejsca, a wszyscy znajomi biorą ;). To, że nawiązałeś trzeźwe znajomości to naprawdę pozytywnie i to Ci pomoże. Trzymam kciuki ;)
Ich bin so süß
  • 171 / 8 / 0
7 Maja idę do ośrodka dziennego :) Nie dlatego ,że zacząłem brać ale dlatego ,że chce się upewnić ,że będę żył na trzeźwo :)
Terapia trwa 8 tyg.
Pozdrawiam
  • 104 / 1 / 0
Przeczytalem ten temat ze 100 razy.. naprawde szacun dla ciebie, trzymam kcuiki ze szczerego serca zeby sie tobie udalo. Ale mam kilka kwesti dotyczacych twojego zycia na trzewo..Nie skupiaj sie nad tym co bedzie dalej .. czy wrucisz do tego czy nie, bo wkoncu od tego calego myslenia czar prysnie i kupa :) wiem ze jest trudno daj sobie kilka miesiecy od tego forum a gwarantuje ze juz nie wejdziesz na niego juz nigdy :) nie mowie juz o cpaniu o ktorym nawet nie pomyslisz ... przechodzilem to co ty, wiem o czym mowie :) Zyj gdyby nigdy nic sie nie stalo ..

pozdrawiam
  • 3854 / 316 / 0
Myślenie, że i tak się kiedyś do tego wróci, jest o kant dupy rozbić. Nie wiem jakby to prosto nie zabrzmiało, ale trzeba mieć mocno wyjebane w takie myślenie, bo prędzej czy później (raczej prędzej) takie myślenie nakłoni nas do powrotu.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 104 / 1 / 0
takie myslenie tylko zryje banie i popadnie w nerwice od przejmowania sie tym.. (ja takie poczatki mialem..) no i do tego dochodza wyrzuty sumienia, ale po dluzszym ogarnieciu sie .. pomyslalem sobie tak zrobilem duzy blad w zyciu i musze to odpokutowac i jakos przeszlo :) zobacz ile ludzi przez glupote idzie siedziec?? chodzby jednen z moich kupli, po dwoch latach wyszedl i co ?? smial i tylko powtarzal w kolko jaki ja glupi bylem .. hehe :) czlowiek na bledach uczy sie cale zycie ..
ODPOWIEDZ
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.