Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Jestem psychologiem i psychoterapeutą i nie znam żadnej psychoterapii, którą można przeżywać i integrować doświadczenia w pojedynkę. Zawsze jest to indywidualnie z terapeutą lub grupowo.
Owszem wgląd osiągnięty za pomocą psychodelików różni się od tradycyjnej psychoterapii i pozwala doświadczyć więcej w krótkim czasie. W grupie dzieją się jednak rzeczy z różnych poziomów o których nie chce mi się teraz pisać. Kto uczestniczył w terapiach grupowych czy treningach interpersonalnych z prawidziwego zdarzenia prowadzonych przez kompetentnych ludzi ten wie o czym mówię; proces grupowy, fazy rozwoju grupy aż do całkowitego zjednoczenia itd. Bardzo pomocne mogą też być właściwe reakcje, interpretacje i propozycje terapeutów, których w terapii grupowej jest zazwyczaj dwoje - mężczyzna i kobieta.
Tak się pracuje od wielu lat. Podobnie istnienie szamanów nie jest przypadkiem. Uważam, że są potrzebni aby zorganizować strukturę, dać poczucie bezpieczeństwa, a następnie pomóc w pełni zrozumieć i właściwie zinterpretować doświadczenie.
  • 2 / / 0
Siwze filmy jakie nakrecilem u znajomego szamana(curandero) w pezdzierniku tego roku.Miejsce: camp niedaleko wioski Tamshiyacu,60 km od Iquitos/Peru :
http://www.youtube.com/watch?v=_aWaOLoq ... ture=feedu
  • 60 / / 0
Witam chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was brał udział w ceremonii ayahuasca u Aldonay M. Ceremonie odbywa się w Holandii http://www.ayahuasca.net.pl/ceremonia_ayahuasca.html. Jeśli tak to proszę o jasiek opinie (ewentualnie koszt ceremonii). Wybieram się tam ponieważ nie mam kompletnie z kim przeprowadzić tej ceremonii w kraju, ani osoby która by mnie pilnowała(szaman itp..) ani kogoś kto chociażby chciał spróbować yage zemną ,a tak kompletnie samemu pierwszy raz to robić to trochę .........No chyba że będzie za drogo u nich to zdecyduje się na zrobienie ceremonii samemu , w lecie na łonie natury ( a możne znacie jakieś inne ośrodki przeprowadzające te ceremonie w EU) .................. ayahuasca.netI - lość rytuałów
Moim zdaniem jednorazowe spotkanie zostawia tylko niedosyt, więc - by doświadczenie było PEŁNE - poświęcam na ayahuskę dwie noce, po 2 rytuały w trakcie każdej z nich (łącznie 4).
Jedna porcja działa przeciętnie 3-4 godziny i gdy pierwszą sesję spędzamy np. w toalecie, druga gwarantuje odmienność. Gdy jednego dnia doświadczamy zabawy i przyjemności, drugi może dać wiedzę o tym, jak funkcjonuje człowiek.
Ten program okazał się niezawodny i umożliwia całą paletę doznań................( Po przeczytaniu całego wątku już wiem ze 350e to dla mnie trochę za drogo , prawdopodobnie będę przeprowadzał ceremonie sam. Miałem jedna wiarygodna opinie o Aldonie M od kumpla który teraz mieszka w Anglii i obecnie nie mam z nim kontaktu . Bardzo mi ich polecał wtedy i właśnie dlatego się nimi zainteresowałem ))) .
  • 17 / 3 / 0
xtc44 pisze:
Witam chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was brał udział w ceremonii ayahuasca u Aldonay M.

Tak ja. Byłem u nich w tym miesiącu (kwiecień 2012). Sama ceremonia była najbardziej intensywnym i zmieniającym życie doświadczeniem. Z korzyści "codziennych" - pozbyłem się uzależnienia od tramalu. Można powiedzieć, że urodziłem się na nowo, już bez żadnych uzależnień.

Co do samych szamanów, to są pełni mądrości, doświadczeni i odważni. Bardzo dobrzy w swojej robocie.

Warte każdych pieniędzy.
Ale to moja osobista opina.
  • 163 / / 0
xtc44 pisze:
Witam chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was brał udział w ceremonii ayahuasca u Aldonay M.
Ciekawa jestem jakie ilości mimozy i ruty używają na osobę...taka czysta ciekawość i nic poza tym... :-)
Uwaga! Użytkownik explorer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / 3 / 0
explorer pisze:
xtc44 pisze:
Ciekawa jestem jakie ilości mimozy i ruty używają na osobę...taka czysta ciekawość i nic poza tym... :-)
Tylko z czystej ciekawości to żaden szaman Ci nie zdradzi receptury. Czysta ciekawość to za mało.
Jeśli chcesz się dowiedzieć, jakie są najczęściej stosowane dawki i proporcje, a także jaka dawka jakie wywołuje efekty, sprawdź erowid.org, ale to pewnie już znasz :)
  • 69 / 1 / 0
Nie moge zrozumic jednego. Dlaczego Mironscy naglasniaja swoje ceremonie skoro osoby, ktore wiem, ze zajmuja sie organizowaniem ceremonii w EU i sam poznalem nie robia tego? To robi wrazenie, jakby koniecznie chcieli zarobic a nie pomoc. Poza tym. W Peru jest pelno bezpanskich psow, ktore kreca sie po ulicach, ale zaden curanero nie pozwoli, zeby jakis pies bral udzial w ceremonii a Mironscy pisza cos innego.
  • 4 / 1 / 0
Ma ktoś kontakt czy w PL odbywają się ceremonie aya ? Planuję skorzystać jednak wolałbym na miejscu.
Uwaga! Użytkownik Ramzes2011 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Witam,

Wiem, ze w Holandii robia ceremonie Mironscy i, ze to kosztuje 350 euro za dwie ceemonie.
http://www.ayahuasca.net.pl/
W Anglii sa dwa miejsca okolo 80 mil od Londynu i koszt to 250 funtow za 2 ceremonie. Bralem udzial i bardzo polecam. :yay:
Mam maila jakby ktos byl zainteresowany to przesle ale tylko na Priv. :-D
W Polsce Mirko robil cos w Lodzi ale nie mam kontaktu. Chyba za jedna ceremonie chcial 500 zl.
I ktos robi od niedawna w Polsce, trzy ceremonie za 600 zlotych.
kontakt: winoduszy2012@yahoo.co.uk

Mam nadzieje, ze to komus pomoze :heart:

ayahuasca powinna byc legalna, to najlepsza rzecz jaka mi sie w zyciu przytrafila. Zmienila moj poglad na zycie i ludzi.

Pozdrawiam serdecznie

Zejman
Uwaga! Użytkownik Zejman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / 1 / 0
Jestem zainteresowany jednak problem w tym że dla mnie tylko i wyłącznie ceremonie w języku PL z oczywistych względów. Mógłbym w sumie pojechać do tej holandii jeśli kilka osób poleca. jednak przeraża mnie ten motyl na ich stronie głównej. Kojarzy mi się z mk ultra z którym niestety miałem do czynienia ale to moja sprawa.... Pozostaje jeszcze wino duszy jednak nikt o nich nie słyszał.Zero opini...Więc czy ma ktoś jeszcze jakiś kontakt ale sprawdzony i w ojczystym języku ? ;-) W sumie to cała europa już dla mnie wchodzi w grę.
Uwaga! Użytkownik Ramzes2011 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.