Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 66 / 1 / 0
odkroilem kawalek galki
... chodiz o to ze sie mieloną pali :D na mnie działa. ZAWSZE.
znow sam chodziłem tu po parku - sam - pare browarków,spacer,walkman, bębny - DALEKO OD POPART'U...
  • 194 / 7 / 0
Mnie również przypomina palenie, z tym, że na pewno jest znaaaacznie cięższa bania od gały. Rozkminy są super, ale nastrój jest chyba bardziej "psychodeliczny" niż po THC. Ale racja, z racji na długie ładowanie też mi przeszło przez myśl skojarzenie z ciastakami na haszu:p
  • 4 / / 0
Gala z cala pewnoscia jest niezla
Dluga bania :yay: jak dla mnie bardzo przyjemna jak wyzej wspominane bylo high podobny do mj :heart:
Hehe jakies 50 min temu wrzucilem 7 orzeszkow :D opisze pozniej cos na haju

Mialem pisac i pisze naprawde dobra faza jest:D
Jakbym spalil dobra kosc haszu MIODZIO
Polecam goraco :D
PEACE
  • 1709 / 11 / 0
hehe też wczoraj brałem gałke :cheesy: załadowało się po 2:00 w nocy, miałem dość mocne wrażenie, że słysze ludzi jak mi chodzą po mieszkaniu :cheesy:
  • 1196 / 10 / 0
A ludzie pierdolą, że gała nie daje delirycznych efektów. Ja po 2 orzechów zauważyłem, że jest "coś nie tak" i cienie się dziwnie zachowują.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2235 / 8 / 0
Powidok czy przewidzenie to jeszcze nie delirium i halucynacje. Zwiększając dawkę nie uświadczysz rzeczy ktorych nie ma, najwyżej pseudohalucynacje jak po THC, takie półprzejrzyste postacie, twarze w półmroku.
  • 1196 / 10 / 0
I co, to nie świadczy, że substancje zawarte w gałce wykazują działanie deliryczne? Podobnie miałem po dimenhydrynacie, czy benzydaminie, substancjach stricte delirycznych. Założę się, że jak ktoś przegnie z dawką, to konkretne efekty mogą się pojawić.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2235 / 8 / 0
zapewniam Cię, że nikt nie przegiąl z dawką jak ja i nic takiego nie wystąpiło.

Jakiś debil nazwał gałkę deliriantem, inni powtarzają jak matoły, a gdzie Ty tam widzisz jakieś delirianty?

Związki są podobne psychodelicznym amfetaminom, zaś działanie skojarzone pewnie pośrednio z kanabinoidami, choć zdarzaly się i delikatne fraktaliki.

Co ma wiec czynić ją deliriantem? Wikipedia?!
  • 2878 / 21 / 0
Ja nazwałem ją tak, ale nie była to klasyfikacja (być może nieświadome powtórzenie po kimś), a jedynie opinia na bazie doświadczeń z innymi deliriantami, o których mówi Ugh. Porównanie efektów.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 1196 / 10 / 0
..::Abli::.. pisze:
zapewniam Cię, że nikt nie przegiąl z dawką jak ja i nic takiego nie wystąpiło.

Jakiś debil nazwał gałkę deliriantem, inni powtarzają jak matoły, a gdzie Ty tam widzisz jakieś delirianty?

Związki są podobne psychodelicznym amfetaminom, zaś działanie skojarzone pewnie pośrednio z kanabinoidami, choć zdarzaly się i delikatne fraktaliki.

Co ma wiec czynić ją deliriantem? Wikipedia?!
I co się spinasz? Że ty nie zauważasz takiego działania, to nie znaczy, że tak nie działa. :huh:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.