Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Probowalem obydwu i musze powiedziec, ze sie zakochalem.
Gdybym mial, to od razu bym sobie zapodal, ale jest tak cholernie ciezko zdobyc.
Swego czasu lekarz mi przepisywal Dolargan, ale sie skonczylo:-(
Wspaniale uczucie ukojenia, blogosci, spokoju i optymizmu.
Oj duzo bym dal, zeby to zdobyc...
Uwaga! Użytkownik RyszardOchucki nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 291 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: antler »
Jakie jest zycie po tych doswiadczeniach........ ? JALOWE

tak jakbys wpierdalal jablecznik a pozniej nie masz nic, straciles wszystko i musisz sie zadowolic suchym chlebem.

Zalosna jest dola ludzi co sprobowali ogolne gowno. Dlatego ludzie , opamietajcie sie, ekstrakcja kodeiny , uprawianie maku u siebie... jestesmy zalosni, jak chce sie zyc w komforcie to trzeba placic i sie gimnastykowac , opcjonalnie rozboj z bronia na apteke albo moze udawanie ze ma sie raka.
Uwaga! Użytkownik antler nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: obiad »
ja tam brałem heroine ale juz długo nie biore, zrujnowałem se zycie jestem zakazony hcv ale miło mi sie czyta te forum
heroina jest najlepsza dlamnie z wszystkich narkotyków ale tez prowadzi do złych żeczy np kradzieży
  • 11 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Myszka »
HCV to nic takiego....uleczalne. Rok leczenia interferonem i jesteś zdrow jak rybka. eh, nie jest to takie proste....ale przynajmniej da się żyć. Własnie kończe kuracje...Tobie tez zycze wyzdrowienia :*
Uwaga! Użytkownik Myszka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: obiad »
pierw trzeba się dostać na ten interferon a to jest prawie jak wygrać w totolotka
  • 14 / / 0
ja jakos po pierwszym razie z M i.v trzymam sie dobrze juz pol roku...sprobowalem,poczułem potęgę opiatów i póki co to chyba tyle,jak dla mnie zbyt dużo można stracić.Chociaż nie powiem że chęć była po 2 dniach kolejnego zaaplikowania :-D
  • 294 / 3 / 0
No właśnie, Myszka opowiedz coś o interferonie!
Słyszałam od znajomych, że kuracja tym lekiem to kilka miesięcy wyjętych z życiorysu.
Czy to tak działa na każdego??
Chodzi mi o rozdrażnienie psychiczne i bardzo złe samopoczucie fizyczne.
Faktycznie chyba nie jest łatwo dostać się na leczenie ale warto próbować. Przede wszystkim trzeba przestać grzać i podobno najlepiej załatwiać to przez ośrodek.
Uwaga! Użytkownik Makowa_Panienka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: AjcAjc »
Nie zauważyłem tego tematu, sam nie wiem czemu. W każdym razie tam już jest wszystko opisane, więc co ja będę śmiecił ;). Jol.
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2007 przez AjcAjc, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik AjcAjc nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1154 / 36 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Lepiej napisz to w watku HEROINA-PIERWSZY RAZ czy jakis taki temat byl. Tam ci moze predzej odpowiedza.
  • 2011 / 124 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
Przenoszę tu pytanie z innego tematu, gdyż tam spotkało się z zerowym odzewem, a ten temat chyba pasuje.
Ja mam pytanie do tej części osób co biorą/brały. W jaki sposób wyszło że grzejecie? Chodzi mi o rodziców, znajomych. Zauważyli ślady/przyłapali was z pompką w łapie/inne ?
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.