Ja bym to szczelniej zalatwił.
ale tak czy inaczej mi sie bardziej podoba opcja z wystawieniem krzaka na 24h na zewnatrz (czyt. z boxa do innego pokoju) i spryskanie woda i wstawienie spowrotem don boxa.
Pozatym ostatnio widze ze zapylanie niezbyt wychodzi ludzią dlatego zawsze lepiej zapylic wiecej niz sie chce :)
Albo zapylac w pizdu dokladnie moze nawet w dwoch etapach jednego topa?
leo a czemu ma cos spierdolic widac ze mu zajebiscie idzie, jeszcze jakis nawoz na kwitnienie i beda piekne kwiatki :D powodzenia
pozatym zawsze idzie cos zjebac nmawet przez głupi przypadek...
Juz ze 3 razy podlalem tym Substralem Osmocote 2w1 ( czerwona torebka - na kwitnienie ) ktos kiedys pisal ze dobre to jest wiec stosuje, stosowalem 2 razy na poczatku mniej niz zalecal producent i wiadomo co 2-gie podlewanie teraz raz polalem tyle ile zaleca wlasnie producent i nic sie nie dzieje zlego z krzakami, ale mysle ze one jakos przestaly rosnac i po 14 dniach kwitnienia juz powinny pojawiac sie wloski a nie pojawiaja sie jeszcze moze za male doniczki maja bo 8 l chcialem dac im 12 ale znajomy powiedzial ze i w 7l mozna na kwit trzymac do konca wiec trzymam w tych osemkach. Pewnie krzaczek wynagrodzi mi moja cierpliwosc i da nie dlugo kwiat:)
A krzaka z jajkami wypiernicze z boksa:)
Dzieki za info i pozdro.
Pozdro
zagubiony w czasie i przestrzeni
nic nie wiem
2. sprawdz czy zaciemnienie jest calkowite podczas "nocy" w boxie w srodku
3. sprawdz jaka masz temperature w boxie - jesli jest za duza to moze dlatego rosna wolniej (ale chyba masz si z tego co pamietam :) )
4. gdy rosliny maja za duzo azotu w ziemi to im skutecznie opóźnia kwitnienie
5. moze maja za malo CO2? jesli trzymasz je w jakiejs piwnicy bez okien to moze byc ciezko. zostaw przynajmniej otwarte w pokoju okno jak ciebie niema.
Moze wydaje ci sie ze one nie rosna?
To tyle. niemam aktualnie wiecej pomyslow.
LeonardoDaVinci Wydaje mi sie ze wszystko jest okej z uprawa no zobaczymy jak to dalej bedzie. Wogole to dziekowa wszystkim za pomoc:D
Zamiany, zmiany, zmiany zmiany ... !
Wymienilem doniczki z wiaderek 8l na 24l!, zbudowalem lampe ( dodatkowe 150 W ), te zmiany doprowadzily do tego ze musialem wykombinowac i zrobic nowy wlot powietrza do boksa, oraz inaczej zaplanowac nawilzanie.
Oto fotki WW ktora pokazala jaja:)
http://img170.imageshack.us/my.php?image=16hv.jpg
http://img181.imageshack.us/my.php?image=32jy.jpg
Pozdro
No jakos tez mi sie wydawalo ze to moze byc i hermo ale nie chcialem pisac bo za malo sie na tym znam, a poza tym nie wierzylem ze moge miec hermo. Widać wyraznie jajka ale i tworzące sie topy.
Powiedzcie czy krzaczek jeszcze sie do czegos nada ( jak tak to do czego ), czy moze mam wypierniczyc?
Dzieki i pozdro
Pod nóż.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.