Więcej informacji: Barbiturany w Narkopedii [H]yperreala
Magicien pisze:W jednej buteleczce są 2g PABIALGIN P (Propyfenazon 1,76, Allobarbital 0,24). Co to za dawka? To na raz trzeba wypić czy nawet i parę syropków jebnąć?
1. pół buteleczki styka?
2. na jak długo cała?
3. Jak z zarzucaniem na zjazdach po stymulantach?
4. Jak się miksuje z perazyną np? czy innymi neuroleptykami?
5. Jak oddzielić to kurestwo aminofenazon i co to większe ilości?
taka ilość waleriany jak w syropku to juz chyba czilluje co?
Po stymulantach raczej samo nie zniweluje zjazdu, ale może delikatnie uspokoić, do tego pobudzić żołądek do wydzielania soków trawiennych, by wywołać głód. Co do miksów z neuroleptykami to nie wiem, dla mnie wszystkie neuroleptyki bez wyjątku to zło powodujące warzyfikację i nic poza tym.
And speak my point of view,
But it's not sane...
69plateau pisze:Jedna rzecz mnie po tym irytuje. Bezsenność. Cholerstwo tak mnie aktywizuje, że usnąć nie mogę. Ale jak już usnę, to jakie zajebiste sny....
I właśnie, ktoś testował z kodą?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Kokaina w gumie do żucia
Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.
USA: Co czwarty kierowca, który zginął w wypadku, był pod wpływem marihuany
Nowe badanie przeprowadzone w stanie Ohio pokazuje, że ponad 40 proc. kierowców, którzy zginęli w wypadkach drogowych, miało we krwi THC – substancję psychoaktywną zawartą w marihuanie. Średnie stężenie było wielokrotnie wyższe niż poziom uznawany za bezpieczny.
Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA
Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.