uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 155 / 1 / 0
to nie zaszkodzi to roslinkom ?
a rosliny oddychaja tlenem ? same w nocy wytwarzaja niewielka ilosc.
przez 12 godzin moze dosc sporo tego CO2 uzbierac sie w boxie?
na poczatku fermentacji jest malo, potem coraz wiecej.. potygodniu juz jest raczej taki prawdziwy start wytwarzania co2

pamietaj ze ma byc szczelne inaczej bedzie walic alkoholem.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2006 przez kombajn, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik kombajn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tiger »
no ok a moze mi ktos powiedziec czy na box 0.18m2 wystarczy bimbrownik zrobiony z 5 litrowej butli? czy tez wiekszy jest potrzebny?
  • 445 / 1 / 0
muczaczo pisze:
Po co marnować cukier i drożdże, jak można z tego zrobić nawet nadające się do picia winko, a wali w łeb, że ho ho ]
A wiesz ze ten piekny, wino-podobny produkt trzeba jeszcze przedestylowac?
Drozdze produkuja nie tylko alkochol etylowy, ale dodatkowo (jak to organizmy zywe) rozne inne trujace enzymy/chemikalia..
dla szczegolow polecam duckduckgo.pl
kombajn pisze:
pamietaj ze ma byc szczelne inaczej bedzie walic alkoholem.
jak robilem bimber w domciu, to pachnialo czyms alkocholo-niealkocholo podobnym... nie wiem do czego to zaliczyc bo zapach byl naprawde dziwny :) ni to spiryt, ni to wódka, ni winiacz...

Z tego co wiem, CO2 jest kapke ciezsze od powietrza i bedzie opadac na dno box'a.
Rurke mozna by dać na samą góre box'a w taki sposob, aby dwutlenek węgla opadał na rosline.
Drugi sposób (sam taki stosowałem i nie był najgorszy) pokazałem na rysunku :)
niebieski wiatraczek wsysa powietrze razem z CO2, czerwony wiatraczek wysysa powietrze z box'a
wiatraczki są po przekątnej w tym graniastosłupie (boksie, jak kto woli)

Taki mały hint co do wiatraczków
predkosc wiatraczka czerwonego, powinna oscylowac w 50%-70% predkosci wiatraczka niebieskiego :)

Warto pamietac ze jak zwiekszymy stezenie dwutlenku wegla w boksie, temperatura tez sie podniesie (efekt cieplarniany)

To tyle :)
Ostatnio zmieniony 10 maja 2006 przez Pan Jah, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zapomnialem dodac moich wypocin artystycznych
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Więzienie za 0,11% przekroczenia?

Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.