W niemczech sie ucze, 3 lata tu jestem.
Do kielona wsypac cukru!! zabija smak i lek sie szbyciej do krwi dostaje!!!++
i w polsce nie ma tylidyny. W niemczech, szwajcari jest nawet bez naloksonu ale na recepte Btm(betäubungsmittel).
a co do tematu to jeszcze chcialam poruszyc kwestie cen. Ile czarnorynkowo stoi a ile w aptece, ja mam ubezpieczenie jak powojenny inwalida i za kazdy lek place tylko 5 euro, oczywiscie jak mam recke.
Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
Pierdolony slownik niemiecki na iphonoe, do tego przysypialem Co chwile i pisalem tego Postamt 45minu
Ps. Moze zaaranzujemy jakis 2 osobowy zlocik hype'owy na emigracji:)?
Drugie pytanie dla tych co miksowali z Tramalem. Ile potrzeba Tramalu optymalnie i czy przed tylidyną czy po wrzucać?
http://pl.wikipedia.org/wiki/ATC_%28N02%29
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tramadol
W wspólnej grupie wg.ATC.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.