4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1521 / 72 / 0
Na 99,9% to musi być przez związki manganu. Taka piko jest o wiele mocniejsza, do tego działa kilka razy dłużej od kotu, wniosek prosty - wywołuje większy stres oksydacyjny uszkadzający układ dopaminergiczny, a z tego co mi wiadomo ludzie często zażywający metamfetaminę większych problemów z motoryką nie mają.
tekst powyżej =/= prawda
  • 3449 / 122 / 8
To jest na 100% w głównej mierze przez związki manganu, chodzi tylko o to, jak dużo jonów manganu przedostaje się do poprawnego filtratu koloru jasnożółtego. I czy okazjonalne przyjmowanie tego wynalazku w ciągach ( %-D ) owocuje po kilku latach parkinsonizmem.
  • 886 / 9 / 0
Starać się, żeby filtrat zawsze był bezbarwny. Rzadkie przyjmowanie kota na pewno nie zaowocuje parkinsonizmem tylko trzeba zachować umiar i max przyjmować kilka razy na miesiąc żeby mangan się powoli wydalał, a nie magazynował. Później najlepiej przerwa. Znam się z metkatem 4 lata. Zdarzyło mi się go nadużywać w początkowej fazie tylko, teraz przyjmuje od święta tj raz na 2-3 miesiące :P Żadnych problemów nie zauważyłem.

Zawsze można spróbować takiej akcji. Walić metkat powiedzmy 3 dni pod rząd i tak 3 razy w miesiącu. Przed zabawą nie walić żadnych związków z manganem tj.kot :P ani nie być narażonym na ekspozycję w inny sposób np. przebywanie w kopalniach manganu. Zrobić badanie krwi ustalające stężenie manganu w surowicy krwi. Jeśli wyniki są w normie przeprowadzamy je ponownie po eksperymencie. Porównujemy wyniki, wyciągamy stosowne wnioski.
Ostatnio zmieniony 10 lutego 2012 przez tinos, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik tinos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3449 / 122 / 8
tinos pisze:
Żadnych problemów nie zauważyłem.
Sęk w tym, że pierwsze problemy występują dopiero po kilku latach, przynajmniej tak zrozumiałem artykuły które sam wysyłałeś.
  • 1098 / 6 / 0
Dopierdolilem kiedys kota z niedokonczonej syntezy, ktory byl brazowy. Latalo nawet kilka klaczkow drobniutkich. Przyjebalem i jestem zdrowszy niz bylem kiedys
  • 886 / 9 / 0
Nie popadajmy w paranoję. Tam była badana konkretna grupa ludzi, którzy walili błoto i to w jakich ciągach. Stężenie manganu w surowicy mieli po 500% po przekraczane jak nie lepiej więc nie ma co się dziwić.
Uwaga! Użytkownik tinos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 165 / 3 / 0
kiedyś metkat był sprzedawany u Ruskich pod nazwą efedron, ponieważ był to produkt apteczny to napewno nie skażony manganem. Z jakiegoś powodu go jednak wycofali :-/ ale myślę że jeśli szukać skutków ubocznych to właśnie wśród pacjentów go biorących. Problem w tym, że większość z nich już nie żyje
Obczajcie tego linka, czesi chcieli przemycić 15 kg tego środka 8-( To pewnie dlatego rok czasu nie było acataru
http://wiadomosci.wp.pl/query,efedron,s ... caid=1de75
Uwaga! Użytkownik WildMonkey-Sverige jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / / 0
Może ktoś z was nie czytał tekstu prof. Vetulaniego o zatruciach manganem jako skutkach stosowania metkatynonu w Polsce.

Tu jest link:
http://vetulani.wordpress.com/2011/09/0 ... rny-rynek/

Ale pozwolę sobie zacytowac co ciekawsze fragmenty:

"Stosowanie naszych narkotyków domowej produkcji powoduje bardzo poważne zatrucia. Próbki biologiczne pobrane w Warszawie od naszych użytkowników wykazujących objawy parkinsonizmu i przebadane w Niemczech zadziwiły tamtejszych badaczy, którzy takich stężeń w materiale ludzkich dotąd nie napotkali. (..)
Sprawę tę bardzo niedawno (31 VIII – 1 IX) dyskutowano na polsko-czesko-słowackiej konferencji na temat uzależnień w Głuchołazach. Zwracający uwagę na problem manganu wybitny polski specjalista, dr Sławomir Habrat, zauważył, że podobnych objawów nie spotyka się w Czechach i na Słowacji, ponieważ podziemna technologia przeróbki psudoefedryny w tych krajach nie wykorzystuje nadmanganianu jako czynnika utleniającego i otrzymywane produkty, aczkolwiek dla zdrowia w nadmiarach zdecydowanie niekorzystne, nie są jednak potężnymi truciznami. (..)
Jakby smutnym świadectwem naszej mentalności był fakt, że kiedy dr Habrat zastanawiał się, czy w Polsce nie należałoby w internecie na szeroką skalę propagować czeskiej metody syntezy, prowadzącej do bezpieczniejszego produktu, część uczestników konferencji zareagowała na to śmiechem. A przecież redukcja szkód jest pierwszym krokiem na drodze walki z uzależnieniami. (..)"

Na tym bym zakończył cytowanie. Dlaczego Czesi potrafią, a my w Polsce się trujemy?
Ostatnio zmieniony 12 lutego 2012 przez NOTHOMB, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik NOTHOMB nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 886 / 9 / 0
Chodzi o bardzo łatwą dostępność utleniacza jakim jest kmno4 i jest dosyć bezpieczny w użyciu. Niestety zawszę wystąpią jakieś trujące związki manganu. Co mi przychodzi na myśl to że np stosują perhydrol.
Ostatnio zmieniony 12 lutego 2012 przez tinos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 21 / / 0
Ponawiam postulat z tekstu Vetulaniego:
Podajcie przepis na metkat bez użycia manganu (oczywiście pod warunkiem, że jest on bezpieczniejszy niż ten, nawt jeśli wymaga więcej pracy i jest bardziej kosztowny). Ja nie umiem znaleźć na tym forum zrozumiałego przepisu. Sugeruję by skasować z hyperrealu przepis z użyciem nadmanganianu potasu i zastąpić go opisem bezpieczniejszej metody. Jeśli nie znacie bezpieczniejszego sposobu, to i tak skasujcie ten który jest. Pamiętajcie: redukcja szkód! Wystarczająco dużo osób zna przepis z manganem więcej amatorów już naprawdę nie potrzeba.
Ps. Szyderców proszę o spokój i przemyślenie mojej prośby
Uwaga! Użytkownik NOTHOMB nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).