Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 858 / 50 / 0
Szałwia jest popularna, sprzedawana po delegalizacji? Ludzie od psychodelików nie mają pojęcia, znajomi nie mają pojęcia, ja nie mam pojęcia, nikt z nas nie znalazł.
Nie chodzi mi oczywiście żebyśmy wymieniali tu imiona i adresy DILERÓW SZAŁWII jakkolwiek to brzmi, tylko po prostu pytam, czy jest sens szukać, czy lepiej dać sobie spokój. Przydatna byłaby dla mnie informacja w stylu "jest w Warszawie/Gdańsku/Poznaniu" itd i cennik.
  • 2518 / 27 / 0
Po delegalizacji spotkałem się z kilkoma ofertami sprzedaży suszu, jak i sadzonek, ale ceny były kosmiczne. Za gram suszu wołali 20-40zł, a za nieukorzenioną sadzonkę ponad 100zł :nuts:
  • 1951 / 14 / 0
Oj Dzielnicowy, to kiepsko masz. Ja mam po 10-15zł, do tego wszelakie ekstrakty, sadzonki po 30-50, albo nawet czysta salwinoryna. Do tego dostępność łatwiejsza niż przed delegalizacją. Nie wiem czy to może być dla tego, że znajomy bardzo w temacie roślin siedzi, czy co... %-D

//oczywiście to wszystko żart. nie chcę żadnych wiadomości z pytaniem czy załatwię.
Ostatnio zmieniony 07 lutego 2012 przez 69plateau, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2 / / 0
Ja jestem na etapie poszukiwań, ale dość pesymistycznie jestem nastawiony, że znajdę jakieś sadzonki na terenie Krk... Wie ktoś może czy warto szukać w tych rejonach?
  • 2814 / 14 / 0
Są osoby w Krk posiadające niepotrzebną SD. Coś Ci to daje?

Popularność tego jest zbyt mała, aby obserwacja w sieci miała sens moim zdaniem.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
No tak daje mi to, że pytania na marne nie wyjdą, dzięki za odpowiedź.
  • 4 / / 0
również szukam tego preparatu ale marnie to idzie, może z Anglii byłoby łatwiej załatwić panowie? :)
Uwaga! Użytkownik dawca nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2632 / 37 / 0
Ja znalazłem w USA na stronie, można zamówić.
Zastanawiam się ile przesyłka może kosztować.
  • 1107 / 51 / 0
Najpierw to zastanów sie w ogóle czy wyślą Ci to do Polski a później myśl nad ceną wysyłki haha
Chuj na kaczych łapach
  • 663 / 13 / 0
USA? To trochę ryzykowne. Prawdopodobieństwo przetrzepania przesyłki jest o wiele większe niż gdybyś zamawiał z jakiegoś kraju UE.
Uwaga! Użytkownik 78tgyvrhsbn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.