http://pl.wikipedia.org/wiki/Oksazepam
Z tego co się orientuję to jest to pochodna benzo. W ilości 5 tabletek 10mg zadziałał na mnie ciekawie. Relax, rozluźnienie, euforia. Dosyć fajny lek. Co o nim sądzicie? Napiszcie swoje doświadczenia z tym lekiem. Pozdrawiam.
Korekta nazwy tematu. | STR88
Useless me and useless you...
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
Jako ciekawostke dodam, że diazepam w organiźmie metabolizuje się min. w oksazepam :) Oksazepam jest fajny bo fajnie luzuje, ale ma krótki t1/2 i tak nie zamula jak diazepam ale jest przyjemniutki.
To jedna z takich bardziej lajtowych benzo, ale i tak bardzo ją lubię.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.