Mam maly problem dzisiaj jedna z moich 2 roslinek (ta wieksza) wygiela sie do poziomu (jakby sie zlamala) rozgrzebalem delikatnie ziemie i zobaczylem ze koncowka lodygi jest bardzo cienka na wys 0.5cm i ma szerokosc jak igla, dalem teraz dwa patyczki zeby ja trzymaly co sie z nia moze dziac ?
Moge juz z tej rosliny klony pobrac czy jeszcze jest za mala ?
Stosuje 5 kompaktowek (3 szt) 23w Philipsa i (2szt) 24w Osrama ,ziemie do roslin egzotycznych ph 6, odzywki
Canna Vega i Cana Flora .
Ponizej przedstawiam zdjecia ze wczoraj jeszcze przed tym zdarzeniem :
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
214170544|1E4EF77DA2D16354A9753E02438BA56E|/
Lub w emule w opcji szukaj wpisz : [DviX - ITA] - Marijuana Growing Top Quality
pzdr
wiatr tez im pomaga nabrac wigoru.
Wydaje mi sie albo sa glodne i zjadaja dolne liski
Klony mozesz robic ale zobacz tuhttp://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=19769
Wydaje mi sie albo sa glodne i zjadaja dolne liski
robią to bo tamte liście dostają za mało światła...
LeonardoDaVinci pisze:LOL uprawialeś kiedyś?Wydaje mi sie albo sa glodne i zjadaja dolne liski
robią to bo tamte liście dostają za mało światła...
Rośliny mają zdolność reutylizowania składników czyli pobierania z dolnych partii rośliny, napewno robią tak z azotem i potasem oraz kilkoma innymi ale w tej chwili nie pamiętam którymi. Dlatego objawy niedoboru niektórych składników mineralnych najpierw są widoczne na dolnych liściach.
To prawda że niedobór światła może się objawiać żółknięciem ale nie jest to jedyna przyczyna
Tak dla ścisłości
Pozdrawiam :-D
spójrz na fotke...
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.