sam mam miejscowke kolo choinek na lace (choinki "swierki" podobno lubia ziemie kwasna i tam rosna) moje sa dzikie jak wczoraj przekopywalem ziemie to ku mojemu zdziwieniu wiekszos ziemi byla "czarna" :] a myslalam ze trafie na cos jasniejszego zobacz jak jest u Ciebie i co najwazniejsze czy pada tam dobrze slonce...
Pozdrawiam
Pozatym w takie mijesca lubią grzybiaże chodzić...
Rozkmin dobrze ta miejscówke lepiej!
pierwsze .Koło mnie jest pełno torfu , ale torf nie jest za dobry , czyli jak bym przekopał ziemie i nasypał tam dolomitu to czy dało by rade cos tam wyrosnąć ?
drugie . moj tata ma taki nawóz do żyta albo przenicy , jest on w granulkach , czy on jest dobry , czy zamiast gówna moge go uzyć , w czasie przekopywania ziemi sypnąc warstwami , czy on będzie dobry , on jest owiele mniejszy i łatwiej go dostarczyć na miejsce .
Czyli jak bym przygotował miejscówke tak jak w punktach powyżej to czy było by dobrze , czy spot byłby dobrze przygotowaby ? Odpiszcie narazie
kayaman pisze: Napiszcie mi czy sadził ktoś na TORFIE i jak rosło , bo ja go mam wszędzie i nie wiem co mam zrobić
kayaman pisze: moj tata ma taki nawóz do żyta albo przenicy , jest on w granulkach , czy on jest dobry , czy zamiast gówna moge go uzyć , w czasie przekopywania ziemi sypnąc warstwami , czy on będzie dobry , on jest owiele mniejszy i łatwiej go dostarczyć na miejsce .
Sprawa wygląda tak: mała polanka, dużo zielonego, światło + ODLUDZIE, do tego dochodzi podłoże, które nieco mnie niepokoji. Jest nim głównie torf :/ Jest on dosyć wilgotny więc roślina na brak wody narzekać raczej nie będzie, choć nie jest aż tak mokry aby się utopiła. Jak to jest z torfem? Można sadzić w nim konopki? Co zrobić aby taki torf w miarę optymalnie przygotować do uprawy? Czy może nic z tego raczej nie bedzie i lepiej szukać innej miejscówki? Szkoda mi troszke tej bo jest naprawde fajna.
Szukałem po forum, wielu ludzi już o to pytało, lecz nie mogłem znaleść żadnych kokretnych informacji na temat uprawy konopi w takich warunkach. Będę bardzo wdzięczny jeżeli ktoś napisze coś na ten temat. Czy ktoś już sadził na torfowiskach?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk
WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu
Psylocybina