sam mam miejscowke kolo choinek na lace (choinki "swierki" podobno lubia ziemie kwasna i tam rosna) moje sa dzikie jak wczoraj przekopywalem ziemie to ku mojemu zdziwieniu wiekszos ziemi byla "czarna" :] a myslalam ze trafie na cos jasniejszego zobacz jak jest u Ciebie i co najwazniejsze czy pada tam dobrze slonce...
Pozdrawiam
Pozatym w takie mijesca lubią grzybiaże chodzić...
Rozkmin dobrze ta miejscówke lepiej!
pierwsze .Koło mnie jest pełno torfu , ale torf nie jest za dobry , czyli jak bym przekopał ziemie i nasypał tam dolomitu to czy dało by rade cos tam wyrosnąć ?
drugie . moj tata ma taki nawóz do żyta albo przenicy , jest on w granulkach , czy on jest dobry , czy zamiast gówna moge go uzyć , w czasie przekopywania ziemi sypnąc warstwami , czy on będzie dobry , on jest owiele mniejszy i łatwiej go dostarczyć na miejsce .
Czyli jak bym przygotował miejscówke tak jak w punktach powyżej to czy było by dobrze , czy spot byłby dobrze przygotowaby ? Odpiszcie narazie
kayaman pisze: Napiszcie mi czy sadził ktoś na TORFIE i jak rosło , bo ja go mam wszędzie i nie wiem co mam zrobić
kayaman pisze: moj tata ma taki nawóz do żyta albo przenicy , jest on w granulkach , czy on jest dobry , czy zamiast gówna moge go uzyć , w czasie przekopywania ziemi sypnąc warstwami , czy on będzie dobry , on jest owiele mniejszy i łatwiej go dostarczyć na miejsce .
Sprawa wygląda tak: mała polanka, dużo zielonego, światło + ODLUDZIE, do tego dochodzi podłoże, które nieco mnie niepokoji. Jest nim głównie torf :/ Jest on dosyć wilgotny więc roślina na brak wody narzekać raczej nie będzie, choć nie jest aż tak mokry aby się utopiła. Jak to jest z torfem? Można sadzić w nim konopki? Co zrobić aby taki torf w miarę optymalnie przygotować do uprawy? Czy może nic z tego raczej nie bedzie i lepiej szukać innej miejscówki? Szkoda mi troszke tej bo jest naprawde fajna.
Szukałem po forum, wielu ludzi już o to pytało, lecz nie mogłem znaleść żadnych kokretnych informacji na temat uprawy konopi w takich warunkach. Będę bardzo wdzięczny jeżeli ktoś napisze coś na ten temat. Czy ktoś już sadził na torfowiskach?
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.