Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Witam, we Wrześniu tego roku złapali mnie z około 0,7 gramem jakiegoś stymulanta ale na dobrą sprawę nie wiem sam co to było ludzik od którego to brałem mówił że jest bardzo podobno do mefedronu i faktycznie było ale głębiej nie wnikałem w faze bo i tak zalany grubą ilością alko byłem. Posiedziałem 20 godzin policjantom powiedziałem że nie wiem co to jest dokładnie i że będę współpracował ale nie znam dobrze kolesia który mi to sprzedał i że mogę go wskazać w lokalu w którym się kręci (nie miałem zamiru strzelić z dupy, ale nie chciałem też zgrywać cwaniaka, później miałem zamiar coś pomyśleć) Przeszukali mi chate nic nie znaleźli bo ogólnie to narkotyki zażywam naprawdę bardzo rekreacyjnie i miałem kureskiego pecha normalnie przeszukali mnie pod lokalem gdzie najwięcej patologi siedzi. I od tamtej pory cisza
ile czasu zajmuje te cale wezwania na sprawy itp i jeszcze jedno pytanie miałem zamiar wiązać przyszłość z wojskiem to teraz po takiej akcji wszystko drzwi zamknięte chyba? ile lat zawiasów mogę dostać? jakieś inne kary, grzywny? bede miał kuratora? mam 23 lata
  • 825 / 14 / 0
Zwykle 3-6 miesięcy od daty wniesienia aktu oskarżenia do sądu.
  • 17 / / 0
Jeżeli nie wiesz co to za substancja, to może się okazać, że jest legalna i nic ci wtedy nie zrobią.
Marihuana
  • 52 / / 0
mi sprawe z 62.1 wytoczyli po 10msc od pokrecenia. kolejna po dwoch, i koncowa po kolejnych 2. sprawa sie ciagnie 14 miesiecy~ pozdrawiam
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.