Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 30 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Landryna »
a co to ma za znaczenie która partia jest za legalizacją...wybory dopiero za 4 lata..a podobno za 6 lat ma być koniec świata czy coś w tym stylu...ale mimo wszystko najlepiej było by głosować na racje bo chce wytempić rydza i spółke
  • 1736 / 18 / 0
o jezu nie wciskajcie o tym 2012 bo sie kompletny offtop zrobi... Pozatym to jest wcisk, a te konczace sie kalendarze itp o niczym nie swiadcza... Wedlugo tych para ziomków ma sie poprostu zupełnie zmienić moralnosć człowieka (na lepsze) i postrzeganie przez niego swiata... No i podobne ci wszyscy źli ludzie "wyparują" lub się zmienią...
btw: Według nostradamusa jeszcze ma byc 3 woja swiatowa, mamy poznac obca cywilizacje, ma byc wielka monarchia pod herbem orła gdzie tu nad bałtykiem (ale wałekj bo wiekszosc panstw ma w herbie orła ;) )
I w ogole ma byc spłata po tym jak wybijemy żółtków i arabów... ;) Wątpie żeby to wszystko się stało przez 6 lat...
ZAMYKAMY TEMACIK! BO NIE LUBIE dyskusja na ten temat mnie zabija... pare alt temu sie mocno interesowałem taką tematyką i troche ksiązek o atlantydzie itp przeczytałem i mam juz dosyc xD
Strzezcie sie tego jak ognia bo naprawde te dyskusje i przemyslenia nie maja konca...!

Moim zdaniem niema na polskiej scenie politycznej żadnej zajebistej partii... Wszystkie są wciśnięte jak My Polacy! A świadczyć może o tym nawet to forum gdzie pełno inteligentnych ludzi łamie codziennie prawo ;) a młodzież chce sie dowiedzieć jak zrobić methamphetamine albo amfe w domu...
Dlatego w tym kraju nigdy nie bedzie w 100% zajebiscie bo mamy taką mentalność że po pierwsze: musimy byc lepsi od sąsiada ;) po drugie: a czemu mam nie robic tego wałka jak moge go zrobic a po trzecie mamy wszyscy nasrane we łbach od pomysłów na szybkie wzbogacenie się które często wykorzystujemy...
Dlatego w polsce jest syf, a zazwyczaj duza czesc polaków jest ceniona na świecie i sobie jakoś radzi... ;) - Bo mają na kim żerować hehehe

teraz tak troche w krzywym zwierciadle to opisałem ale coś w tym jest...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 134 / 1 / 0
A w jaki sposob dochszlo/dochodzi do legalizaji w Belgii, Holandii, Szwajcarii, Canadzie i czesciowej dekryminalizacji w UK? Moze ta droga powinnismy szukac rozwiązań?
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
Towarzysz X pisze:
A w jaki sposob dochszlo/dochodzi do legalizaji w Belgii, Holandii, Szwajcarii, Canadzie i czesciowej dekryminalizacji w UK? Moze ta droga powinnismy szukac rozwiązań?
Maja innych polityków.
Nie maja moherowych beretów.
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 30 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Landryna »
koniec świata to moje hobby :-D
  • 134 / 1 / 0
No dobra, ale jednak im sie udalo - moze nasze pokolenie i mlodsze, ktore teraz pali na kazdej imprezie. Tez kiedys bedzie politykami, a w koncu moherowymi beretami :D. Chociaż to dużo czasu zajmie, to kiedys przecież to musi nastąpić. A do tego czasu, myślę, że i tak nam sie uda chociaż depenalizacjie uzyskać - przecież już niedawno byliśmy "o włos" ;)
  • 1736 / 18 / 0
ja mam duzo znajomych rowniesnikow dla ktorych ziolo jest pierdolonym trujacym narkotykiem przez ktory zaczyna sie cpac inne dragi...

nie jest tak pieknie jak sie moze wydawac... ale mam nadzieje ze bedzie lepiej niz teraz
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 216 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: nvm »
Obecna sytuacja może się utrzymać. Spójrzcie co się dzieje przykładowo w Młodzieży Wszechpolskiej. Możliwe, że to oni będą w przyszłości rządzić krajem, a zauważcie że nie różnią się poglądami od obecnych elit politycznych.
  • 170 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: paker »
myślcie co chcecie ja kurwa głosuje na sld przynajmniej oni chcieli dekryminalizacji i gdyby w 2001 roku troche wiecej osob na nich zaglosowalo i byłby wtedy rząd wiekszościowy sld byśmy mogli spokojnie palić nie bojąc sie więzienia. I napewno za sld było lepiej niz teraz i za AWS
  • 762 / 6 / 0
ta.pewnie. sld trochę już rządziło. czemu wtedy nic nie zrobili? ja nie chcę prowadzić tu jakiejś agitacji politycznej, ale logicznie by było gdybyśmy głosowali na ludzi popierających nasze idee, lecz mających realne szanse na zwycięstwo. wtedy byłaby jakaś, choć niewielka, szansa na sukces.
peace
ps. to co napisałem wcale faktu, że sld należy do dwóch najbliższych mi partii (choć defakto całą tę polityczną chałastrę mam głęboko) <_<
ee ja widzę, że się forum na czas letni nie przestawiło. skończyłem pisać post 7:20, po zapisaniu wyskoczyła mi 6:20.
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad

Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.

Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów

Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.

Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków

Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.