Breslau jest niemieckie!
Myślę, że po takich przymrozkach nie ma się już czego spodziewać.
Breslau jest niemieckie!
Jest mi ktoś w stanie powiedzieć dlaczego powinno się spożywać nieparzystą liczbę kapeluszy? Wiem że szamani syberyjscy tak robili i wszędzie na forach pisze o tej nieparzystej liczbie ale... czy nie wynika to z przesądu? Przecież tu chodzi o substancje zawartą w grzybach... to tak jakby ktoś zalecał pić nieprzystą liczbę kieliszków vodki, jeśli wypijesz 7 to będzie lepiej dla ciebie niż gdybyś wypił np. 2.. rozumiecie o co chodzi.
Zatem jeśli ktoś może uargumentować to dlaczego tak powinno być to będę bardzo wdzięczny :)
pokolenie Ł.K. pisze:
A co do szamanów spożywających zawsze nieparzystą liczbę muchomorów, to wyczytałem kiedyś że powodowała nimi chęć nadążenia za objawiającymi im to czego pragnęli się dowiedzieć ludźmi-muchomorami,którzy poruszają się jednak dla człowieka, nawet szamana, byt szybko. Jako, że parze muchomorów-grzybów odpowiadał jeden człowiek-muchomor, zjedzenie nieparzystej liczby tych pierwszych było sprytną sztuczką , gdyż pół-człowieka-muchomora oglaądało się ciągle za swoją drugą połową,zwalniając tym sposobem bieg całej magicznej grupy.
Zresztą nie ma znaczenia jak to zrobię (hej już brałem 4 razy i 2 ostatnie to definitywnie bad trip), mogę pokroić na kawałeczki, wsadzić do buzi i zapić zupą która zabije ten smak? :) bo na samą myśl spożycia samego suszu mnie na wymioty zbiera...
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia
Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok
Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.