...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
witam, ostatnio wjebali mnie na detox do szpitala od trawy i alkoholu po tym jak przywiozla mnie karetka z 3.5 promila na chate
starzy chca podjac dalsze leczenie
mam 17 lat
w poniedizalek ide do poradni uzaleznionych w lodzi, chcialbym zeby stanelo na leczeniu ambulatoryjnym bo nie mam ochoty gnic w monarze 6 czy 12 miesiecy
jak myslicie jest szansa ze mnie nie wjebia do monaru?
jakbym dostal szanse leczenia ambulatoryjnego bylbym w stanie byc abstynentem do czasu zakonczenia leczenia
pije od okolo roku psychaitra na detoksie wpisal w rozpoznaniu po detoksie uzaleznienie
  • 221 / 2 / 0
jeśli masz byc absty tylko do zakończenia leczenia to takie leczenie nie ma sensu
Uwaga! Użytkownik madafakers nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3207 / 389 / 0
Na siłę nie biorą do ośrodków jak się zaprzesz to cię nie wezmą.
  • 3309 / 22 / 0
Skoro po roku picia przychodzisz do domu z dawką prawie śmiertelną we krwi, to pomyśl nad leczeniem nie tylko z powodu tego, że Ci ktoś każe, ale dla siebie. Psychiatrzy lubią się mylić, ale jeśli faktycznie jesteś uzależniony (po tym co mówisz jest to bardzo możliwe), to zbyt szybko zacząłeś i może Ci się to szybko skończyć w niezbyt pozytywny dla Ciebie sposób. Czy to szpital, czy areszt, czy grób - nic przyjemnego. A uzależnienie w młodym wieku jest często trudniejsze do pokonania niż u osoby, która się uzależniła nie będąc w fazie intensywnego rozwoju psychicznego (i fizycznego) - jak np. u Shane'a MacGowana - jego życie tak mocno związało się z piciem, że ludzie już go nie namawiają na leczenie, bo on bez picia nie istnieje. Czy to jest szczęśliwe życie? Odpowiedz sobie sam, a odpowiedź będzie świadczyła o tym czy pojąłeś w czym leży problem. Rodzice podjęli radykalny krok, ale słuszny. Zaufaj ich doświadczeniu życiowemu. Nie oszukuj się widząc zniszczonych po alkoholu ludzi, że Twój przypadek jest inny i Tobie się uda. Nie, jest dokładnie taki sam i podążasz prostą ścieżką do nich. Z drugiej strony wiem, że osoby w Twoim wieku szczególnie są na takie argumenty. Nie masz dużo czasu na decyzję. Za tydzień, miesiąc czy rok może być za późno. Nie zaczniesz prawdziwego życia, nie będziesz miał pracy, żony, a Twoim towarzystwem będą niemile pachnący panowie. Warto tyle dać za płaskie przeżycia wywołane alkoholem i kaca dzień później?
sqrt(666)
  • 251 / 1 / 0
Nie załapał i uciekł.
Ale nie ucieknie przed tom co napisał Angor.
Uwaga! Użytkownik mrBottom nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.