Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 1095 / 34 / 0
Niezauwazylem zeby snort dzialal 2-3 krotnie mocniej niz zjedzenie.

Ale snort dziala troche tak jakby bardziej inwazyjnie, moze troche ryj sie robi cieply jak tak szybko baklo wchodzi. Ciekawi mnie czy dzialanie zmienia sie przy rektalnym zarzuceniu heh.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 749 / 85 / 0
@NieZaczynaj

Masz racje. Miałem błędne informacje co do biodostępności oralnej. Nie zmienia toi faktu, że zajebałem naprawdę sporą dawkę.

Od wczoraj baklo zaczęło dziwnie działać. Nie dość, że przestało mnie usypiać to jeszcze zaczęło spidować. W nocy mocno się zdziwiłem jak po 50mg zamiast usnąć jak dziecko to przez 3 godziny latałem jak po małej kresce. Na zagranicznych forach również znalazłem wzmianki o tym, że większe ilości mogą działać spidująco. Tyle, że tam była mowa o dawkach znacznie większych niż 50mg.
  • 1095 / 34 / 0
Daj sobie spokoj z ciagami na baklo. O ile pare dni na dawkach typu 50mg jest ok, to przy przewleklejszym zastosowaniu nie ma to sensu, bo pozniej bedziesz musial brac taka 50 zeby sie poczuc normalnie, pozniej ta 50 przestanie dzialac i bedzie sie robic lekowo.

Jako antydepresant to tez sie nie sprawdza (poza tymi kilkomia dniami). Najlepsze zastosowanie to okazjonalny wrzut, albo zeby normalnie funkcjonowac jak zrobilo sie pusto w butli od gbla a trzeba czekac na nowa.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 4807 / 268 / 0
Mnie baklofen bardzo podobnie spidował w ciągach i efekt utrzymywał się aż do odstawienia, trwało to nawet do miesiąca (może dłużej), czyli do wykończenia zapasów. Efekty odstawienia porażające. Bezsenność, stany lękowe, błyski przy zamkniętych oczach. Efekt antydepresyjny podobny jak przy GBL, czyli kompletnie nietrwały, zależny od dawki.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 1095 / 34 / 0
Najgorsze w baklofenie jest dlugosc utezymywania się efektów odstawiennych. O ile dzialanie wlasciwe jestem w stanie zrozumiec i przyjac z otwartymi rękoma ( ;-) ), to odstawka jest za dluga, bo trwa 5 dni gdzie czujesz się źle i 2 dni okresu karencji gdzie dochodzi się do stanu w pelni zdrowego samopoczucia (a branie tego wcale nie bylo jakies dlugie bo tylko 5dni po 150mg/doba.)
  • 20 / / 0
Najlepiej taperować powolutku w dół. Akurat przy baclo nie jest to takie trudne jak przy GBL.
  • 749 / 85 / 0
Daj sobie spokoj z ciagami na baklo. O ile pare dni na dawkach typu 50mg jest ok, to przy przewleklejszym zastosowaniu nie ma to sensu, bo pozniej bedziesz musial brac taka 50 zeby sie poczuc normalnie, pozniej ta 50 przestanie dzialac i bedzie sie robic lekowo.
Szczerze to nawet bym nie wytrzymał takiego ciągu. Na benzo miałem jeden krótki ciąg(10mg rolki dziennie, czyli mało) i gdyby nie porycie pamięci to bym mógł jechać na benzo cały czas. Baklofen to najdziwniejsza substancja jaką jadłem, właściwie każdy jego efekt jest paradoksalny. Niby zamula, ale jednocześnie powoduje bezsenność i masakryczne ruchy mimowolne oraz wygląd jakbym się syto nawciągał(wytrzeszcz oczu, napierdalanie każdą kończyną bez przerwy, sapanie i problemy z oddechem) co w połączeniu ze zjebaniem równowagi i podwójnym widzeniem tworzy dość straszny widok. Na to znalazłem częściowe rozwiązania. Problemy z równowagą i oczami naprawił imbir. Ruchy mimowolne i akathisie pomogła kofa, ale tylko troche. Napewno nie jest to deficyt dopaminy wywołany baklo bo okazyjnie dopierdalałem też do niego bupre i spidy. Kolejny jest efekt antypsychotyczny, który przebija wszystkie znane mi uspokajacze i antypsychotyki. Niestety jest to połączone z masakrycznie popierdolonymi rozkminami i gonitwą myśli. Do tego baklo działa na mnie mocno dysocjacyjnie. Tak samo efekt relaksacyjny mięśni jest u mnie jakiś dziwny. Na baklo co chwile miałem jakieś spiny mięśni, czasem dość mocne. Do tego ciągle mnie bolały barki, łokcie i kostki. Co do efektu antydepresyjnego to takowego nie zauważyłem. Jedynie silny efekt antypsychotyczny i usunięcie CA.

Jak zdobędę kilka rzeczy, które prawdopodobnie pomogą na uboki baklo to do niego wrócę.
  • 1599 / 47 / 0
Mam do was pytanie jak biorę baclofen przeważnie w dzień albo pod wieczór to mnie rano bolą mięśnie i mam do was pytanie czy w nocy nie miałem czasami ataku padaczki bo jestem chory na padaczkę bo baclofen obniżą prób padaczkowy ale tez biorę clonazepam tylko ten clonazepam nie biorę na noc, a w dzień tylko na sen biorę jeszcze chrorprotixen i takie pytanie czy to był napad padaczkowy w nocy ?
  • 4807 / 268 / 0
Napisz co się stało w nocy.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 1599 / 47 / 0
The Light pisze:
Napisz co się stało w nocy.

Nie pamiętam bo spałem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.

Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).