Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 11 / / 0
Nie bierzcie tego za dużo, reakcja organizmu nawet na małą dawkę może trawć pare dni. Jakby komuś zmieniła się osobowość niech da znać, są podejrzenia że to cholerstwo może tworzyć nowe ścieżki neutonowe.
Uwaga! Użytkownik zbigniewbsd nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1599 / 47 / 0
zbigniewbsd pisze:
Nie bierzcie tego za dużo, reakcja organizmu nawet na małą dawkę może trawć pare dni. Jakby komuś zmieniła się osobowość niech da znać, są podejrzenia że to cholerstwo może tworzyć nowe ścieżki neutonowe.
A co może być powodem tworzenia nowych sieci neuronowych ?
  • 11 / / 0
Nie wiem, był o tym program, chyba na Planete o ludziach z uszkodzonym mózgiem np. po udarze oraz o alkoholikach. W internecie znalazłem tylko to: http://kopalniawiedzy.pl/mozg-uszkodzen ... slowy,2074
Uwaga! Użytkownik zbigniewbsd nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1599 / 47 / 0
zbigniewbsd pisze:
Nie wiem, był o tym program, chyba na Planete o ludziach z uszkodzonym mózgiem np. po udarze oraz o alkoholikach. W internecie znalazłem tylko to: http://kopalniawiedzy.pl/mozg-uszkodzen ... slowy,2074
No tak, ale to przemawia za tym, że jednak modulatory GABA mogą naprawić , a nie zniszczyć uszkodzony mózg. Gdybyś znalazł ten film to byłbym ci wdzięczny.
  • 1599 / 47 / 0
Dzisiaj o 2:44 wziąłęm baclofen w dawce 150 mg i czy to jest możliwe żeby o 20:17 tak nie wyraźnie widzieć, kiedy jeszcze nie spełna 1 miesiąc temu brałem dawki 100 mg i się tak nie czułem a dzisiaj jak wziąłem te 150 mg baclofenu to normalnie nie mogłem chodziłem tak jak pijany człowiek.. A wcześniej po typ 100 mg czy 50 mg chodziłem jak normalny człowiek. Bardzo bym prosił, żeby mi ktoś szybko odpowiedział.
  • 1095 / 34 / 0
Wziąłeś o 50mg więcej i porobiło za mocno i tyle. Tak dziwisz się ze ta 50ka dodatkowa tak mocno wjechała?

Ja kiedyś chapnąłem 150mg i spoko myślę zjem jeszcze 25mg, zobaczę co i jak z tym baklo i później nawet już zalogować się do komputera nie mogłem (był problem z wpisaniem hasła).
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 1599 / 47 / 0
Wszędzie na duckduckgo szukałem, ale nie wiem jakie są skutki odstawienia Baclofenu czy są one podobne do odstawiania benzodiazepin ?
  • 1599 / 47 / 0
Mam pytanie do użytkowników forum czy syndrom nie spokojnych rąk może być objawem ostawienia baclofenu?
  • 20 / / 0
pol90 pisze:
Mam pytanie do użytkowników forum czy syndrom nie spokojnych rąk może być objawem ostawienia baclofenu?
Jak najbardziej tak.
  • 749 / 85 / 0
Od jakiegoś czasu stosuję baklo i muszę stwierdzić, że to coś dla mnie. Odkąd pamiętam(zapewne od urodzenia) mam 'consumatory anhedonia', czyli typ anhedonii charakteryzujący się zanikiem zdolności do odczuwania przyjemności i tylko przyjemności. Cała reszta jak motywacja czy zadowolenie z dobrze wykonanej roboty są nienaruszone. Charakterystyczne dla tego typu anhedonii jest to, że opioidy nie powodują żadnej euforii, a często nawet jakiejkolwiek reakcji. Testowałem już kilka opioidów i z pewnością mogę stwierdzić, że mnie nie klepią. Bez tolerancji potrafiłem zajebać 6-8mg bupry czy 1,2g tramca i czuć jedynie uspokojenie porównywalne z rumiankiem. Dodam, że efekt przeciwbólowy jest mocno osłabiony a depresji oddechu nie ma wcale. Obecnie jedynie nakurwiam bupre, głównie dla efektu antypsychotycznego. Kolejna cecha CA to wysoka naturalna tolerancja na agonistów GABA-B. Tutaj także się zgadza. GBL powodował u mnie lekkie uspokojenie w dawkach do 1ml, a większe działały typowo stymulująco i euforycznie. Jak sobie zrobiłem jedyny w moim życiu ciąg na GBL(2 tygodnie walenia 24/7) to troche poeksperymentowałem z dawkami. Kilka razy zjadłem dawki dochodzące do 10ml naraz i zamiast zasnąć(i prawdopodobnie się nie obudzić) łapałem masakryczne naspidowanie przechodzące w silną pląsawice. Raz nawet trafiłem na OIOM z podejrzeniem przedawkowania amfy po spożyciu w ciągu godziny 10ml GBL. Oczywiście takie dawki nie powodują żadnej depresji oddechu. Z baklo jest podobnie. Po odebraniu paki z baklo zrobiłem sobie z dwoma kumplami baklo-day. W ciągu 12h spożyłem jakieś 500mg baklofenu, większość donosowo co zwiększa biodostępność 2-3 krotnie. Do tego dojebałem też lekko z 6mg bupry. Co ciekawe takie przedawkowanie objawiało się jedynie rzyganiem i helikopterem przez następne 2 dni.

Obecnie stosuję baklofen w ilościach 50-75mg podjęzykowo(znów, biodostępność około 3-krotnie większa niż oralnie) i głównym efektem jest całkowite zejście CA. W miare stosowania baklo zdaje się, że bupra zaczyna trochę mnie klepać, ale to zapewne efekt samego baklo. Oczywiście stosuję do tego antagonistów NMDA, GABA-A i GABA-B, coby tolerancji nie złapać i potem nie płakać nad swym losem. Jak trochu hajsu wpadnie to się dojebie antagoniste mu i będzie gitara.

Ktoś tu ma podobne doświadczenia?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.

Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).