Pentedron i substancje będące jego pochodnymi.
Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 536 / 3 / 0
Pamiętam, że niektórzy mieli takie "wizuale" po ostrym nadużywaniu mefa.
More is all you need

Wszystkie posty tego autora są wymysłem nie mającym odzwierciedlenia w rzeczywistości.
  • 1987 / 108 / 0
a mi się wydaje, że wiem o co chodzi z tymi visualami. na mnie MDPV działało tak, że mi wyostrzało wzrok, głównie intensywność odbierania kolorów. było tych kolorów dużo więcej w palecie, poszerzona w środku skala, nie wiem jak to opisać. co do innych zmysłów to niestety nie pamiętam już jak wyglądały zmiany. z kolei pentedron ma też ten efekt kolorów, ale do tego bardzo wyostrza pozostałe zmysły. głównie wzrok - tak jakby ktoś zabrał mi filtr który zainstalowany w głowie rozmazywał lekko obraz. z jego obecności nigdy nie zdawałem sobie sprawy, a tymczasem po pentedronie mam odbiór obrazu dosłownie już na granicy fizycznej rozdzielczości siatkówki. na przykład objawiał mi się aliasing jak patrzyłem na coś co miało ostre, kontrastowe krawędzie, efekt znany chociażby z aparatów i kamer cyfrowych.

no dobra, a co w związku z tym - otóż po pierwsze po pentedronie widzimy więcej szumów, niektórzy mogą mieć jakieś OEV'y czy objawy HPPD. a jak sie do tego dołoży ogólne zmęczenie wynikające ze zmniejszonej ilości snu, to sami wiecie co się wtedy w głowie dzieje - a pente to wyostrza. ;) mi w takiej sytuacji mocnego zmęczenia - przy pente wszystko lekko falowało, co akurat jest dość nietypowym efektem, bo na ogół w takich sytuacjach widziany przeze mnie obraz jest stabilny, tylko bardzo zaszmiony i niewyraźny.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 438 / 3 / 0
Wiele osób potwierdza takie wzrokowe akcje po pentedronie, jakieś pomysły co tu może siadać na wzrok? Bo moim zdaniem, to raczej niepokojący objaw.
Ćpanie jest wyrokiem na całe życie.Ćpamy w nadziei, że doświadczymy szczęścia na progu piekła. Na końcu nie ma już nawet nadziei.

NIE MIKSUJCIE Z NICZYM ALFY
  • 2362 / 31 / 0
przemęczenie układu nerwowego i zaburzenia transmisji, miałem mega oevy po 3 dobach mefienia oraz niewielkie po kresce zwykłej amfetaminy czy MDPV
BS
  • 438 / 3 / 0
Właśnie, też tak rozumuję, ale pentedron jest tu bardzo wyrazisty i nawet po dość lekkim testowaniu daje takie efekty. Ja wręcz w trakcie zabawy miałem tego typu przygody ze smugami, światłami itd, rzeczywiście przypominającymi po prostu wycieńczenie organizmu.
Ćpanie jest wyrokiem na całe życie.Ćpamy w nadziei, że doświadczymy szczęścia na progu piekła. Na końcu nie ma już nawet nadziei.

NIE MIKSUJCIE Z NICZYM ALFY
  • 29 / / 0
Paulik pisze:
Nie wiem czy to efekt tolerki, ale jakiś wielkich dawek też nie brałem... wczoraj około 8:45 pierwsza dawka. Hmm.. na oko 50mg, może więcej? może mniej? huj wie. No ale mniejsza o to. Wszystko fajnie, lepsze samopoczucie, lepiej sie gada itp. Pierwsze piwko, drugie, trzecie, czwarte. W międzyczasie oczywiście dorzucałem, 2 razy. I jak mnie około 2:45 zamuliło... no nie miałem chęci ani na dalsze picie, ani na rozmowę. Myśleć się nie dało za hooja. I powiedzcie mi o co tutaj chodzi?
Nawiasem, brakuje mi jednego, ale to też chyba chodzi o mój charakter... rozmowa daje przyjemność, ładnie się kręci, ale troche jednak z tej nieśmiałości zostaje... do tego jeszcze ciągle poważne, spokojne rozmowy... Może polecicie jakiegoś miksa? Albo coś innego? Żeby nie było tak sztywno, tylko jakieś żarty itd. ale bez zbędnego słowotoku, żebym nie napierdalał tak, że nikt mnie sluchac chcieć nie będzie.
Nawiasem...Może fajki miały na to jakiś wpływ? Po po przedawkowaniu chyba sie to takimi objawami nie przejawia?
Uwaga! Użytkownik Paulik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 303 / 7 / 0
Ja fajki tez dopalalem i mi nic nie bylo, praktycznie na mnie nie dzialaly. Na trzezwo jak wezme bucha to mi sie w glowie kreci a jak spale calego szluga to mam nogi z waty :D Btw. polecam pić duuuużo soków podczas brania pente, naprawde po tej ilosci pente ktora zjadlem powinienem miec zwala jak chuj a tu nic, delikatny ból głowy :)
  • 1167 / 13 / 0
a może ciśnienie?
  • 6221 / 444 / 12
Z własnych obserwacji zgodziłbym się z derb'em.
hera, koka, hasz, LSD – ta zabawa po nocach się śni
LSD, hera, koka i haszpodziel się z kolegami czym masz

Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
  • 106 / 9 / 0
Padło już w tym wątku porównanie do bufedronu, ale nie było zbyt konkretne. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś porównał działanie bufedronu do pentedronu pod względem euforii, pobudzenia oraz zjazdu.
"Przyszłość zaczyna się dziś, nie jutro."
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie

Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.