Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
Czytałem, że podobno nadaje się świetnie do tego typu "praktycznych" celów. Wiadomo, że należy brać pod uwagę zmienność osobniczą, ale tak orientacyjnie, to chyba nie jest głupi pomysł?
Oczywiście nie codziennie, nie chcę ryzykować wywołania sobie jakiejś psychozy amfetaminowej :wall:
― Hunter S. Thompson
Teraz testowałem sorcik eth-cat'a i on rzeczywiście łapał wilgoć i to solidnie ale miałem wrażenie, że stawał się mocniejszy po tym jak robił się wilgotny.
A co do penty to uważam, że tragedii nie ma jednak niszczy zajebiście nos i przy którymś z kolei dociąganiu pojawia się zamiast euforii etc. jedynie uczucie stymulacji i pustka w głowie .
Znowu wychodzi na to, że dawki, które ja wale w porównaniu z waszymi przedstawiaj mnie jako pazernego ćpaka
Jesse witam w grupie ludzi ktorych sniff trwa dluzej niz 3 sek
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Miałbym pytanie, wiem, że nie jestem w stanie wam pokazać, ale ile taka tubka sampla może mieć w sobie? Dla osoby z prktycznie zerową tolerancją miałbym na dwa przyjemne razy :)
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.