Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
(Wszelkie błędy, które tutaj zauważycie od razu zgłaszajcie w komentarzach)
Pentedron – jest to sztuczny narkotyk przypuszczalnie mającym efekty stymulujące.
Został on syntetyzowany w 2010r. jego składniki zostało opisane jako "sole kąpielowe".
Jest on sprzedawany jako legalny narkotyk.
nazwa synonimowa: α-methylamino-Valerophenone,
nazwa formalna: 2-(methylamino)-1-phenyl-1-pentanone monohydrochloride
CAS numer: 879669-95-1 (dzięki temu numerowi można sie naprawde dużo dowiedzieć)
wzór sumaryczny: C12H17NO • HCl
czystość: ≥98%
stabilność substancji: 2 lata (poważnie? :moody: )
wygląd: substancja najczęściej występuje w postaci małych kryształów
Charakterystyka:
Kationy są rodziną związków charakteryzujących się β-keto ugrupowaniem umieszczony na ramach fenyloetyloaminy.
Niektóre kationy to naturalne alkaloidy z monoaminami, które charakteryzują się działaniem psychotropowym.
Jednakże, wiele takich pokrewnych związków zsyntetyzowano i są one sprzedawane na rynku, na przykład, jako sole do kąpieli. Pentedron (chlorowodorek) jest substytutem Katynonów, strukturalnie podobny do Metylokatynonu, jest on psychoaktywnie pobudzający, pozostaje substancją kontrolowaną w Stanach Zjednoczonych i innych krajach.
Pentedrone różni się od Metylokatynonów poprzez grupę propylową, aniżeli metylową, łańcuch boczny.
Fizjologiczne i toksykologiczne właściwości pentedronu nie zostały ustalone. (hehszki
Zastosowanie:
(Pentedron jest także zażywany przez ludzi)
- jako używka
- jako środek stymulujący
- jest przeznaczony do zastosowań kryminalistycznych
- w celach odchudzających (wykorzystywanie faktu, iż pentedron zabija uczucie głodu)
(więcej nie stwierdzono)
Efekty zażycia:
Silne pobudzenie psychomotoryczne
przyśpieszona akcja serca i szybki oddech
podwyższone ciśnienie krwi, brak łaknienia i potrzeby snu
rozszerzenie źrenic, bladość skóry, gonitwa myśli, silna euforia
jadłowstręt, suchość w ustach, zmniejszona wrażliwość na ból oraz zmęczenie
rozgadanie, uczucie empatii.
(Większość efektów zażycia, nie została potwierdzona laboratoryjnie)
Efekty uboczne:
Zmniejszony lub zwiększony popęd płciowy
problemy z erekcją, drżenie mięśni
wypłukiwanie witamin z organizmu
uszkadzanie śluzówki nosa
(Większość efektów ubocznych nie zostało stwierdzonych laboratoryjnie, nie zostały one zawarte w spisie efektów ubocznych)
PENTEDRON JEST TYLKO ODCZYNNIKIEM CHEMICZNYM,
NIE ZALECA SIĘ JEGO STOSOWANIA/SPOŻYWANIA,
WSZELKIE EFEKTY JAK I ZASTOSOWANIE NIE ZOSTAŁY ZATWIERDZONE PRZEZ LABORATORIA. (ojtam, ojtam :-D )
Jak dla mnie to ciekawe i ogólne info, które może przydać się amatorom, nu.
Eat drugs, not cookies!
@babagula12
Jak dla mnie puder to syf, jeżeli już brać, to tylko kryształ.
Ja mam kryształ sniffem wale dawki 150-200mg, fanem orala nie jestem, ale jak już pakuje to 250-300mg.
Jean la Chouette pisze:Jakie pentedron ma "zastosowania kryminalistyczne"?
Jak cię z nim złapią to idziesz do kryminału
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
― Hunter S. Thompson
No i przy dużych dawkach etylofenidatu też łatwo o wkręty, a to już rasowy NDRI.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).