Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
primum non nocere
Ja też całego tematu nie ogarniam, bo np. te same dawki metylo/etylofenidatu w nos potrafią dawać crashe, a oral można ładować dużo większe i nie ma zjazdu.
Tutaj pewnie jest też kwestia tego, że nosem szybko wchodzi, szybko puszcza, a w żołądku jednak substancja jest powoli uwalniana i jak jeszcze część wchodzi to część powoli się usuwa.
Ja ketony brałem tylko oralnie, z czego jedynie pente podjęzykowo czasem, ale to dawno temu jak były pierwsze sorty i w super niskich dawkach.
od 17 do 23 jakaś połowica na oko...
tak rozkminionego życia nie miałem nigdy :D gdyby nie ta kretyńska ochota na dociąganie zaprzyjaźniłbym się z Pente
ohYeah pisze:jeśli chodzi konkretnie o pentedron, to nie mam pojęcia z czego wynikają te różnice, ale np. substancje o serotoninowym profilu działania dają lepsze efekty, kiedy przyjmuje się je oralnie, bo w przewodzie pokarmowym znajdują się receptory serotoninowe. to cała moja wiedza na ten temat:D mam nadzieję, że ktoś doprecyzuje :-)
Serotonina to neuroprzekaźnik , to wiemy, co nie ? Ale przede wszystkim jest to hormon tkankowy wydzielany głównie, bo w 70 % w jelitach, a nie w mózgu , po za tym jelita to olbrzymi układ nerwowy ponad 80 000000 neuronów, po mózgu, druga tak unerwiona część ciała . Wykute kiedyś tam na pamięć
Reszte musicie sobie sami ...wrzucić w bombce :D
Polecam się na przyszłość :)
on the junk-yard
now we are stunned minds
full of junk-goods
. Primum non nocere
"Przed porodem matka się pytała ojca: “Co ja pocznę?” Penx
Pokusiłem się o zakup pente (w krysztale) od miejskiego dila i wygląda na to, że jest z czymś zmieszany. na 90% wydaje mi się że to sól. Ciężko się rozgniata, część kryształków jest jakby ciemniejsza i są słone (chyba lol). To jakaś sól? Jest jakaś szansa żeby to rozdzielić?
edit
a chuy z tym gównem, za kila dni dostanie "reklamacje"
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.