Pentedron i substancje będące jego pochodnymi.
Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 869 / 15 / 0
jeśli chodzi konkretnie o pentedron, to nie mam pojęcia z czego wynikają te różnice, ale np. substancje o serotoninowym profilu działania dają lepsze efekty, kiedy przyjmuje się je oralnie, bo w przewodzie pokarmowym znajdują się receptory serotoninowe. to cała moja wiedza na ten temat:D mam nadzieję, że ktoś doprecyzuje :-)
So easy to begin and yet impossible to end

primum non nocere
  • 1472 / 197 / 0
Czynników jest kilka: czas wchłaniania substancji (inne efekty daje uwolnienie neuroprzekaźników na JEB, a inne na takie mniejsze jebs), efekt pierwszego przejścia, działanie obwodowe, receptory i enzymy w żołądku też (aczkolwiek tu raczej chodzi o obwód lub rozkład substancji przed przedostaniem jej się dalej, niż o agonizm konkretnych receptorów, które i tak nie działają ośrodkowo).

Ja też całego tematu nie ogarniam, bo np. te same dawki metylo/etylofenidatu w nos potrafią dawać crashe, a oral można ładować dużo większe i nie ma zjazdu.
Tutaj pewnie jest też kwestia tego, że nosem szybko wchodzi, szybko puszcza, a w żołądku jednak substancja jest powoli uwalniana i jak jeszcze część wchodzi to część powoli się usuwa.

Ja ketony brałem tylko oralnie, z czego jedynie pente podjęzykowo czasem, ale to dawno temu jak były pierwsze sorty i w super niskich dawkach.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 606 / 8 / 0
Auć
od 17 do 23 jakaś połowica na oko...

tak rozkminionego życia nie miałem nigdy :D gdyby nie ta kretyńska ochota na dociąganie zaprzyjaźniłbym się z Pente
Blok tekstu mogący usprawiedliwić moje ćpanie, dodać mu ideologii, wnieść coś błyskotliwego albo po prostu być. To nadal blok. Przewijaj dalej
  • 438 / 6 / 0
ohYeah pisze:
jeśli chodzi konkretnie o pentedron, to nie mam pojęcia z czego wynikają te różnice, ale np. substancje o serotoninowym profilu działania dają lepsze efekty, kiedy przyjmuje się je oralnie, bo w przewodzie pokarmowym znajdują się receptory serotoninowe. to cała moja wiedza na ten temat:D mam nadzieję, że ktoś doprecyzuje :-)
Jeżeli chodzi o "długość klepania" doustnego , nad donosowym, powiem Wam Panowie bez zbędnego pierdolenia .

Serotonina to neuroprzekaźnik , to wiemy, co nie ? Ale przede wszystkim jest to hormon tkankowy wydzielany głównie, bo w 70 % w jelitach, a nie w mózgu , po za tym jelita to olbrzymi układ nerwowy ponad 80 000000 neuronów, po mózgu, druga tak unerwiona część ciała . Wykute kiedyś tam na pamięć %-D // źródła podaję na życzenie//

Reszte musicie sobie sami ...wrzucić w bombce :D

Polecam się na przyszłość :)
We were young souls
on the junk-yard
now we are stunned minds
full of junk-goods

. Primum non nocere
  • 1472 / 197 / 0
Tyle, że nie udowodniono, żeby pente działał na receptory serotoninowe jako agonista lub jak SRI :)
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 597 / 2 / 0
W pente czuć serotonine, nie sądzę żeby mi się wydawało. Z tym że dopiero ~150mg +. Ale jak on na nią oddziałowywuje nie mam pojęcia. Znajomy dziś wrzucił do pieca, potwierdza że działa inaczej i dużo przyjemniej. :)
"The Himalayas haven't always been mountains." Brian Cox
"Przed porodem matka się pytała ojca: “Co ja pocznę?” Penx
  • 1472 / 197 / 0
Możliwe, że w wysokich dawkach faktycznie rusza serotoninę, ale nigdy nie miałem odwagi spróbować, bo miałem nieprzyjemne efekty już ~30 mg. Domyślam się, że przy wyższych dawkach nagle jakieś inne działanie je przebija i jest git :)
  • 2428 / 92 / 0
Sera spod napleta kurwa czuć a nie serotonine... %-D ja tam przy dawkach +/- 800mg - Sniff nic takiego nie przypominam sobie... :E
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 180 / / 0
przyjeb fcanau to poczujesz, o serotoninowej stronie mocy naszego pentedronu pisalem juz wczesniej, tyle ze ta serotonina jakby taka inna, klarowniejsza
  • 506 / 12 / 0
kurfa

Pokusiłem się o zakup pente (w krysztale) od miejskiego dila i wygląda na to, że jest z czymś zmieszany. na 90% wydaje mi się że to sól. Ciężko się rozgniata, część kryształków jest jakby ciemniejsza i są słone (chyba lol). To jakaś sól? Jest jakaś szansa żeby to rozdzielić?

edit

a chuy z tym gównem, za kila dni dostanie "reklamacje"
ODPOWIEDZ
Newsy
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.