Pentedron i substancje będące jego pochodnymi.
Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 869 / 15 / 0
jeśli chodzi konkretnie o pentedron, to nie mam pojęcia z czego wynikają te różnice, ale np. substancje o serotoninowym profilu działania dają lepsze efekty, kiedy przyjmuje się je oralnie, bo w przewodzie pokarmowym znajdują się receptory serotoninowe. to cała moja wiedza na ten temat:D mam nadzieję, że ktoś doprecyzuje :-)
So easy to begin and yet impossible to end

primum non nocere
  • 1472 / 197 / 0
Czynników jest kilka: czas wchłaniania substancji (inne efekty daje uwolnienie neuroprzekaźników na JEB, a inne na takie mniejsze jebs), efekt pierwszego przejścia, działanie obwodowe, receptory i enzymy w żołądku też (aczkolwiek tu raczej chodzi o obwód lub rozkład substancji przed przedostaniem jej się dalej, niż o agonizm konkretnych receptorów, które i tak nie działają ośrodkowo).

Ja też całego tematu nie ogarniam, bo np. te same dawki metylo/etylofenidatu w nos potrafią dawać crashe, a oral można ładować dużo większe i nie ma zjazdu.
Tutaj pewnie jest też kwestia tego, że nosem szybko wchodzi, szybko puszcza, a w żołądku jednak substancja jest powoli uwalniana i jak jeszcze część wchodzi to część powoli się usuwa.

Ja ketony brałem tylko oralnie, z czego jedynie pente podjęzykowo czasem, ale to dawno temu jak były pierwsze sorty i w super niskich dawkach.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 606 / 8 / 0
Auć
od 17 do 23 jakaś połowica na oko...

tak rozkminionego życia nie miałem nigdy :D gdyby nie ta kretyńska ochota na dociąganie zaprzyjaźniłbym się z Pente
Blok tekstu mogący usprawiedliwić moje ćpanie, dodać mu ideologii, wnieść coś błyskotliwego albo po prostu być. To nadal blok. Przewijaj dalej
  • 438 / 6 / 0
ohYeah pisze:
jeśli chodzi konkretnie o pentedron, to nie mam pojęcia z czego wynikają te różnice, ale np. substancje o serotoninowym profilu działania dają lepsze efekty, kiedy przyjmuje się je oralnie, bo w przewodzie pokarmowym znajdują się receptory serotoninowe. to cała moja wiedza na ten temat:D mam nadzieję, że ktoś doprecyzuje :-)
Jeżeli chodzi o "długość klepania" doustnego , nad donosowym, powiem Wam Panowie bez zbędnego pierdolenia .

Serotonina to neuroprzekaźnik , to wiemy, co nie ? Ale przede wszystkim jest to hormon tkankowy wydzielany głównie, bo w 70 % w jelitach, a nie w mózgu , po za tym jelita to olbrzymi układ nerwowy ponad 80 000000 neuronów, po mózgu, druga tak unerwiona część ciała . Wykute kiedyś tam na pamięć %-D // źródła podaję na życzenie//

Reszte musicie sobie sami ...wrzucić w bombce :D

Polecam się na przyszłość :)
We were young souls
on the junk-yard
now we are stunned minds
full of junk-goods

. Primum non nocere
  • 1472 / 197 / 0
Tyle, że nie udowodniono, żeby pente działał na receptory serotoninowe jako agonista lub jak SRI :)
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 597 / 2 / 0
W pente czuć serotonine, nie sądzę żeby mi się wydawało. Z tym że dopiero ~150mg +. Ale jak on na nią oddziałowywuje nie mam pojęcia. Znajomy dziś wrzucił do pieca, potwierdza że działa inaczej i dużo przyjemniej. :)
"The Himalayas haven't always been mountains." Brian Cox
"Przed porodem matka się pytała ojca: “Co ja pocznę?” Penx
  • 1472 / 197 / 0
Możliwe, że w wysokich dawkach faktycznie rusza serotoninę, ale nigdy nie miałem odwagi spróbować, bo miałem nieprzyjemne efekty już ~30 mg. Domyślam się, że przy wyższych dawkach nagle jakieś inne działanie je przebija i jest git :)
  • 2428 / 92 / 0
Sera spod napleta kurwa czuć a nie serotonine... %-D ja tam przy dawkach +/- 800mg - Sniff nic takiego nie przypominam sobie... :E
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 180 / / 0
przyjeb fcanau to poczujesz, o serotoninowej stronie mocy naszego pentedronu pisalem juz wczesniej, tyle ze ta serotonina jakby taka inna, klarowniejsza
  • 506 / 12 / 0
kurfa

Pokusiłem się o zakup pente (w krysztale) od miejskiego dila i wygląda na to, że jest z czymś zmieszany. na 90% wydaje mi się że to sól. Ciężko się rozgniata, część kryształków jest jakby ciemniejsza i są słone (chyba lol). To jakaś sól? Jest jakaś szansa żeby to rozdzielić?

edit

a chuy z tym gównem, za kila dni dostanie "reklamacje"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.