Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Wleciałem na psychotropy ze względu na L4 - od psychiatry najlepsze. Dostałem trazodon i faktycznie po parudziesięciu minutach spać się chcę fchuj. To jest tylko środek nasenny czy jak?
  • 505 / 15 / 0
To jest antydepresant, SARI. Stosuje się go w bezsenności właśnie ze względu na te właściwość usypiającą. Tez używam trittico na sen i dobrze śpię po nim.
  • 107 / 15 / 0
05 kwietnia 2025Wolski pisze:
Wleciałem na psychotropy ze względu na L4 - od psychiatry najlepsze. Dostałem trazodon i faktycznie po parudziesięciu minutach spać się chcę fchuj. To jest tylko środek nasenny czy jak?
Jest to antydepresant o profilu wyciszającym, przeciwlękowym, uspokajającym. Znajduje zastosowanie najczęściej w bezsenności, no i czasem też w zwalczaniu lęku/niepokoju/dysfunkcji seksualnych spowodowanych SSRI. Jako typowy antydepresant w monoterapii nie jest dobry, bo ma za słabe działanie.
  • 23 / 4 / 0
Czy taki Trazodon z Duloksetyna nie będzie się gryzł?
  • 23 / / 0
Mam pytanie odnośnie trazodonu , słyszałem że trazodon w niższych dawkach wykazuje działanie bardziej nasenne niż w wyższych bierze się ten lek 3 razy dziennie nie wiem czy te dawki 3 razy dziennie musza być równo, ale załużmy, że ktoś sie leczy na depresje i ma problemy ze snem i bierze dawkę 100 mg rano 100 mg południe i 100 mg wieczór to czy u niego nie lepiej zastosować na noc dawkę 50 mg albo nawet 25 mg ?
  • 107 / 15 / 0
Czy łączył ktoś trazodon z kwetiapiną?
  • 151 / 21 / 0
Ja biorę. Spanie super.
  • 107 / 15 / 0
@kropka855 Masz na myśli trazodon z kwetiapiną? Jakie masz dawkowanie? Nie masz głupich snów na takim połączeniu? Jak z libido?
  • 151 / 21 / 0
Biorę Trazodon 150 mg plus kweta 100 mg na noc. Libido średnie sny nie uciążliwe. Przynajmniej się wysypiam.
  • 1588 / 254 / 0
Biorę 300 mg ale nie widzę większej różnicy między tym a 150 mg, spodziewałem się że trochę mnie rozrusza ta dawką ale też z drugiej strony popłynąłem na fecie niedawno i zapewne potrwa zanim leki znów zaczną działać.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.