Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Wleciałem na psychotropy ze względu na L4 - od psychiatry najlepsze. Dostałem trazodon i faktycznie po parudziesięciu minutach spać się chcę fchuj. To jest tylko środek nasenny czy jak?
  • 472 / 12 / 0
To jest antydepresant, SARI. Stosuje się go w bezsenności właśnie ze względu na te właściwość usypiającą. Tez używam trittico na sen i dobrze śpię po nim.
  • 93 / 14 / 0
05 kwietnia 2025Wolski pisze:
Wleciałem na psychotropy ze względu na L4 - od psychiatry najlepsze. Dostałem trazodon i faktycznie po parudziesięciu minutach spać się chcę fchuj. To jest tylko środek nasenny czy jak?
Jest to antydepresant o profilu wyciszającym, przeciwlękowym, uspokajającym. Znajduje zastosowanie najczęściej w bezsenności, no i czasem też w zwalczaniu lęku/niepokoju/dysfunkcji seksualnych spowodowanych SSRI. Jako typowy antydepresant w monoterapii nie jest dobry, bo ma za słabe działanie.
  • 14 / 1 / 0
Czy taki Trazodon z Duloksetyna nie będzie się gryzł?
  • 23 / / 0
Mam pytanie odnośnie trazodonu , słyszałem że trazodon w niższych dawkach wykazuje działanie bardziej nasenne niż w wyższych bierze się ten lek 3 razy dziennie nie wiem czy te dawki 3 razy dziennie musza być równo, ale załużmy, że ktoś sie leczy na depresje i ma problemy ze snem i bierze dawkę 100 mg rano 100 mg południe i 100 mg wieczór to czy u niego nie lepiej zastosować na noc dawkę 50 mg albo nawet 25 mg ?
  • 93 / 14 / 0
Czy łączył ktoś trazodon z kwetiapiną?
  • 145 / 21 / 0
Ja biorę. Spanie super.
  • 93 / 14 / 0
@kropka855 Masz na myśli trazodon z kwetiapiną? Jakie masz dawkowanie? Nie masz głupich snów na takim połączeniu? Jak z libido?
  • 145 / 21 / 0
Biorę Trazodon 150 mg plus kweta 100 mg na noc. Libido średnie sny nie uciążliwe. Przynajmniej się wysypiam.
  • 1371 / 221 / 0
Biorę 300 mg ale nie widzę większej różnicy między tym a 150 mg, spodziewałem się że trochę mnie rozrusza ta dawką ale też z drugiej strony popłynąłem na fecie niedawno i zapewne potrwa zanim leki znów zaczną działać.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

Doniósł na „kolegę”, bo wyczuł w szatni marihuanę

Niecodzienne zgłoszenie wpłynęło do policji 2 kwietnia 2025 roku. O godzinie 15:35 funkcjonariusze konstantynowskiej „patrolówki” zostali wezwani do jednej z firm działających na terenie miasta. Powód? Pracownik administracji wyczuł podejrzany zapach marihuany, wydobywający się z jednej z pracowniczych szafek.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.