Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 2 / / 0
Powiem krótko biore tramadol od jakiś 2 lat w formie tabletek 75mg. Na początku zaczynałem od dawki 75mg, od jakiegoś roku jestem na dawce 225mg. Niedawno Tramal zaczął działać zupełnie inaczej zamiast Ogromnego pobudzenia jakie odczuwałem wcześnij jestem senny i rozleniwiony, kiedyś odczuwałem też wielką euforie której teraz prawie w ogóle nie czuje. Na początku myślałem ,że to tolerancja ale po dawce 300mg i 375mg efekty były takie same, nawet po dwutygodniowym detoksie działanie sie nie zmieniały. Wie ktoś czy da sie jakoś przywrócić ten efekt? Może trzeba zrobić dłuższy detoks albo coś bo naprawdę nie chce wchodzić wyżej i sięgać po mocniejsze opioidy. (W żyłę też nie chcę walić)

Przeniesiono do wątku ogólnego — CATCHaFALL
  • 1211 / 616 / 0
@UmreJak zamiast zwiększać dawkę spróbuj ją zmniejszyć. tramadol z reguły po niskich dawkach wykazuje większe działanie stymulujące, natomiast po wyższych sedatywne.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1649 / 1033 / 7
09 kwietnia 2022yupwhiteisbeautiful pisze:
JAKIM CUDEM DOSTAŁEM PADACZKI PO 300MG ?!? nie raz brałem kiedyś +/- 1g bez benzo i dostałem tylko raz wtedy.
PS. Mam język prawie obgryziony ciężko cokolwiek mówić czy jeść, jakieś pomysły co z tym zrobić?
U mnie to samo.
Pregabalina (dużo) × koda × 10 diazepam (!) × 300 tramadolu i padaczka, gdzie przez wiele wiele lat solo szły takie dawki, że byście nie uwierzyli. Na pewno połączenie pregabaliny z tramadolem nie jest bezpieczne, mimo iż ta z zamysłu jest przeciwpadaczkowa i odradzam każdemu taki miks, bom była niczym ta Marysia – lekko w szoku jak zobaczyłam ratowników na chacie, którzy przyjechali podać mi kolejne 10mg diazepamu.
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
  • 1211 / 616 / 0
Mnie też wytrzepało w miksie właśnie, tylko nie z pregą i kodą a samą kodeiną. Poszło wtedy bodajże 300mg tramca i 450mg kody. Po samym tadku nigdy breakdance'a nie zatańczyłem, ale też z drugiej strony od tamtej wpadki zawsze asekuruję się benzo, bo sama świadomość że mogę dostać telepki całkowicie psuje mi fazę.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3245 / 618 / 0
Ja miałem często taką frajdę z tramadolu, że już po zjedzeniu pierwszej wejściowej ilości, miałem zaparty dech jeszcze bez fazy, tylko psychika tak działała że ja już lewitowałem bo to przeświadczenie że czeka mnie faza mistyczna i tymczasowe oświecenie, i nagle taka blokada lękowa bez możliwości edycji w głowie że za mocno kopnie i będą jakieś komplikacje w kierunku omdlenia lub nawet telepawki, ale jakoś nic nie spotkało mnie takiego.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / 1 / 0
@kamil560 Co spowodowało padakę? Peszek. Nie odpowiem Ci na co uważać, jedyną sensowną radą jest zabezpieczenie się benzodiazepiną, wiadomo jaką.

To co mówisz o skurczach mięśni po pregabalinie to nic innego jak mioklonie. Występują po dużych dawkach/ciągach.

Wracając do Tramalu, nigdy nie wiesz, wiele razy jadłem ilości 2+ grama i nic, 100 razy się uda a za 101 wypierdoli Ci jakbyś siłą 380V dostał. Nie ma zasady. można i po 200 mg dostać. Jak już ktoś wspomniał sporo zależy od czynników takich jak spożywany alkohol, benzo.

Refleksja jaka mi się nasunęła po ostatnim spożyciu - trampek najlepiej smakuje mi w stosunkowo niewielkich dawkach, lubię ten rush. Od przysypek mam oxy.

Pozdrawiam
Już od '99 płynę...
  • 6 / / 0
Ej mam teraz rozkmine, jedyny opio jaki mam który mnie utrzyma z dala od skręta to tramadol, no nie mam ani Browna ani Mietka, skuteczna zmulajaca dawka to ok 800mg, ale jak to wciąż żeby nie rzygać jak kot i nie czuć się jak kupa? Nie jestem doświadczony akurat w Tramalu, nigdy mnie nie krecil ale teraz to potrzeba.. pomóżcie proszę, jak zniwelować nudności i ew wymioty!
Dzięki z góry!
  • 241 / 32 / 0
Dzwina substancja na pierwsze próby. Ogółem odstawiłem pregabaline i już jestem 6 dni czysty od niej i jako że wiadomo anhedonia/depresja spowodowana odstawką dała sie we znaki spróbowałem tramadolu, do tej pory z opio jedynie miałem styczność w postaci kodeiny (200mg max) Na start poleciało 50mg retarda na podkładce z fenia 1g, leciutka euforia, muzyczka fajnie wchodziło ale szybko niestety minęła, postanowiłem dorzucić 50mg, nie bardzo coś poczułem, natomiast pod koniec dnia zaczęły się lekkie problemy z oddychaniem ale jakoś zasnąłem. Na drugi dzień ponowiłem testy i poleciało od razu 100mg rozgryzione, totalnie bez szału jedynie zamulenie, dorzuciłem 50mg i zaczęła się fajna fazka ale też trwała króciutko, pod koniec dnia podobny problem z oddychaniem tym razem większy, chyba tramal nie dla mnie ;C
  • 2 / / 0
09 kwietnia 2022Vratislav pisze:
@UmreJak zamiast zwiększać dawkę spróbuj ją zmniejszyć. tramadol z reguły po niskich dawkach wykazuje większe działanie stymulujące, natomiast po wyższych sedatywne.
Czy zmniejszenie dawki z 300mg na np. 150mg da radę?
  • 84 / 9 / 0
pytanie do was: skad macie tramca? przerobilem erecki i jedyne co mi się udało to na erecept doretka. Poza tym wiele jest takich stron ale więszkosc pisze nawet od poczatku że subtancji psychoaktywnych nie przepisuje i nie bedzie zwrotu pieniedzy.
Pomija popularna stronke sprzedamt... Jak moge na szybko wykminić fajna ilość retarda? Mam w papierach uzaleznienie mieszane ale tego nawet nikt nie sprawdza, i mam również skrzywienie kręgosłupa ale nie mam pewnosci jak zdobyc dokumentacje i czy wogole to ma sens, cos w tym kierunku?
Bez dokumentacji można gdziekolwiek go dostac?
Zablokowany
Newsy
Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.