Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 184 / 25 / 0
Czy ktoś mi wytłumaczy pewien fenomen. Nowy zapas tramadolu mam i paru innych przyjemności ale ale. Wczoraj niby miałem "mocną" Fazę bo po prostu czułem w głowie moc tej fazy i percepcja była mocno zmieniona. Lecz żadnego, rozluźnienia, poprawy nastroju, o euforii której chyba z rok czy dwa temu ostatni raz doświadczyłem nie wspominając. Nie ukrywam że tolerancje na kodeine mam bardzo dużą może w tym leży problem? Że nie czuje działania jakie wywiera na receptory opioidowe?
  • 358 / 73 / 0
A po chuj tramadol, jak ma się inne opio: morfinę czy oksykodon?

U mnie profil działania tylko przy początkowym braniu był pseudo-opio, teraz za każdym zarzuceniem jest "zimno", głupie pobudzenie. Jakby nie pregaba, to dawno bym jebnęła w kąt próbę odstawiania.

Gdyby nie moja tolerka na ten tramcowy syf, to nigdy w życiu bym nie spojrzała i nie sięgnęła po tę substancję. Mam nadzieję, że uda mi się wyzerować z ostatnich 600mg.
Objawy odstawienne koszmar, zrobił mi totalne spustoszenie w bebechach, silne bóle mięśniowe/kostne, zębów, brak chęci do życia/wstania z łóżka, napady płaczu, nastrój, że chcesz sobie pierdolnąć w łeb, rzyganie, sraka, bezsenność.

Jestem w stanie O NIEBO lepiej przeżyć skręta morfinowo-oksykodonowego niż ten kołowrotek po Tramalu.
Nic mnie nie wzmocniło tak jak bycie biednym i na zwale.
  • 367 / 39 / 0
23 sierpnia 2021yupwhiteisbeautiful pisze:
Czy ktoś mi wytłumaczy pewien fenomen. Nowy zapas tramadolu mam i paru innych przyjemności ale ale. Wczoraj niby miałem "mocną" Fazę bo po prostu czułem w głowie moc tej fazy i percepcja była mocno zmieniona. Lecz żadnego, rozluźnienia, poprawy nastroju, o euforii której chyba z rok czy dwa temu ostatni raz doświadczyłem nie wspominając. Nie ukrywam że tolerancje na kodeine mam bardzo dużą może w tym leży problem? Że nie czuje działania jakie wywiera na receptory opioidowe?
Ja jak zjem troszkę kody rano i chciałbym zjeść trochę trampka późnym popołudniem to w ogóle tego trampka nie czuć jakby byl pozbawiony euforii. Sprawdzałem tak kilka razy i za każdym razem jest to samo. Co innego kombo w drugą stronę najpierw trampek a potem koda.
  • 230 / 26 / 0
Ogólnie to 900 mg, słabo mnie zrobiło, dobiłem sniffem 450 mg pregi i lepiej się zrobiło, następnie po 1,5 h dorzuciłem 350 mg trampka i 150 mg pregi jest fajowo, znacznie lepiej niż po samym trampku
  • 19 / / 0
Mieliście może po tramadol gdzie faza juz zeszła i gdy próbowaliście zasnąć to mieliście jakiegoś typu halucynacje słuchowe?
Zeszłej nocy właśnie gdy próbowałem zasnąć słyszałem na przykład chuk lub jakiś jakby szept albo jakieś puknięcie albo raz miałem przez chwilę zapętlony dźwięk jakiegoś pisniecia i jestem ciekaw czy mieliście podobne sytuacje po tramadolu?
  • 19 / / 0
Podziele się jeszcze jednym zjawiskiem które wydarzyło się przed chwilą, przez cały dzień wziąłem około 600 mg gdzie o godzinie 17 wziąłem 375 mg po 40 minutach dorzuciłem 75 mg bo o dziwo nic nie czułem, następnie gdzieś przed 20 zażyłem 150 mg i dopiero wtedy faza się jakby skumulowała przedtem też była ale o dziwo weszła dopiero po około 1.5 godziny, i ostatnią dawkę wziąłem o godzinie 21.20. I gdzieś o godzinie 22.20 gdy z zamkniętymi oczami słuchałem muzyki i czułem się wtedy p o prostu bosko do momentu kiedy przed oczami pojawił mi się jakby wycinek teledysku Guns N Roses który oglądałem jakąś godzinę przed tym a następnie The Beatles w studiu bo akurat słuchałem piosenki do której oglądałem teledysk, te obrazy przed oczami były naprawdę takie realistyczne i nie miałem tak nigdy , wczoraj omamy słuchowe dzisiaj obrazki przed oczami.. Mieliście tak może?
Dodam jeszcze, że tolerancji nie mam jakiejś bardzo dużej na opiaty bo robi mnie 350 mg kodeiny ale tramadol brałem dawkach od 170 mg za pierwszym razem do 450 i to naraz a nie rozkładane z 5 czy 7 razy i nie miałem czegoś takiego nigdy.
I czy mislicie że może to być spodowane dorzucaniem tramadolu bo mój poprzedni post o "halucynacjach" słuchowych też był po dorzucaniu a nie po od razu wzięcia dużej dawki.
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2021 przez Czysty1Monitor, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 784 / 46 / 0
Patrze ktoś dzwoni mowie nie znam nr po chwili jednak odbieram: Dzień dobry mamy dla pana nr recepty. Ja kminie na co ja zostawiałem idę do apteki patrze tramal 150mg 30 tab. Kupuje babka patrzy że na b i pyta że chyba recepta nie tak wypisana i pyta czy nowotwór ja że coś tam jest. Zapłaciłem nie cale 1,50zl i już załadowałem 600mg. Dorzuciłem do 1050mg na dziś spokój.
  • 152 / 7 / 0
Jaką ilość maksymalną może przepisać lekarz tramadolu na okres 1 miesiąca? Czy to jest tak że osiąga się w pewnym momencie jakiś limit który zeruje się po miesiącu? Jak aktualnie to wygląda?
  • 505 / 91 / 0
Bywając w aptece po wiadomy produkt, spotkałem się z taką informacją że:
Na recepcie byl zapisany
-2 × tramal butla
-1 × DHC 60mg 60tab
-1 × klon 0.5mg 30tab
Aptekarze nie chciało to 'wejść' w system więc wpisały dawkę na pacjenta na 6 miesięcy!!!!
I dostalem to co chciałem, a następnego miesiąca była ta sama sytuacja :)
  • 3 / / 0
Mam taki problem, ze dzisiaj wzialem tabletke w całości tramal 200 retard
Po godzinie wzialem następna ale pokruszoną i po następnej godzinie 200 Tramalu pokruszonego.
Jedynie teraz po jakis kilku godzinach czuje się spiacy , nie czuje jak to zwykle bywa tego ciepła ani nic w tym rodzaju
Robie coś źle?
Podpowie ktoś?
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.

Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych

Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.

"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!