Deliriant. Nazwy generyczne: Tantum Rosa, Tantum Verde, Difflam
Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 16 / 4 / 0
chciałbym bakusiowi i wszystkim przypomniec że tantum rosa to nie koniecznie cipacz. ja tez bym sie wstydził kupowac troche dopuki nie przeczytałem że to jest też do płukania gardła. z resztą cipacz czy nie kurwa ważne że wyjebane tripy
xxx
  • 16 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bakuś »
Gdzieś ty to przeczytał o tym gardle <lol2> chyba by mnie musiało pojebać żeby tym świnstwem gardło płukać.

A co dotego zużycia dxm w chorzowie to nie wiem, ważne żeby dla mnie w aptece zostało:)
Uwaga! Użytkownik Bakuś nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 170 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: paker »
Tantum rosa chyba sie nie płuka gardła, do tego służy inny środek zawierający śladowe ilości benzydaminy tantum verde
  • 16 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: acid »
tantum rosa to srodek do cipy równiez penisa i nie kanciłem ze do gardła (sul zawarta w tym srodku działa bakteriobujczo na gardło a benzydamina znieczula bul) juz nie raz to czytałem równiez na hypciu
xxx
  • 243 / 4 / 0
Mylisz sie, do gardła, jak juz ktoś wczesniej napisął jest Tantum Verde. Benzydamina działa bakteriobójczo i przeciwbólowo. NaCl nie jest szczególnie bakteriobójczy ;)
leki na gardło przewaznie sa wzglednie przyjemne w smaku a nie słone :/

A tu masz z pharmindexu o tantum rosa
Wskazania
Zapalenie sromu i pochwy, zapalenie szyjki macicy różnego pochodzenia, również po chemio- i radioterapii. Profilaktyka przed- i pooperacyjna w ginekologii. Higiena osobista w okresie połogu.
Uwaga! Użytkownik Rodzynka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 16 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: acid »
no to przeciez niektórzy płukaja gardło solą, a wlasnie chinoksyzol to jest przyjemny w smaku z reszta niech wam bedzie ze tylko do cipy
xxx
  • 8 / / 0
OŁ FUCK!!
Wyobraźcie sobie plukanie gardła Tantum Rosa...
conajmniej 5 min.
ale Sajgon
  • 6 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: MichaS »
Siemanko

Jeżeli robi się ekstrakcje z Tantum Rosa i na dnie nie zostaje benza to co robić bo mi się poprostu rozpuściła razem z solą jak ją teraz można odzyskać ??

Prosze o szybką odpowiedz pozdro
Uwaga! Użytkownik MichaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 170 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: paker »
nie ma zostawac na dnie tylko na filtrze

a jesli ci sie nie udala extrakcja(dales za duzo wody) masz kape musisz wypic bez extrakcji
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?

Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.

Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie

Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.