Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Zablokowany
  • 1345 / 147 / 8
ginie nowe pokolenie ćpunów z hyjpa. oby nas to nie sięgło.
czeka to nas albo i nie, czas pokaże.
.
.
.
dobra, kto następny? :gun:
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 762 / 37 / 0
Daję do myślenia, coraz więcej chujowizny na rynku, Wasze zgony wcale mnie nie dziwią, lecz prowadzą do zastanowienia nad swoim istnieniem
  • 619 / 45 / 0
Aż zaczyna mi przechodzić przez głowę, że może jednak walenie 4cmc raz w tygodniu nie jest dobrym pomysłem i w końcu odbije się na moim zdrowiu.
  • 1674 / 106 / 0
pokolenie Ł.K. pisze:
tur3k pisze:
Niebezpiecznie są dawki, nie substancje.
Niby tak, ale to właściwości substancji decydują, jaki jest margines bezpieczeństwa między dawką skuteczną a robiąca kuku; czy odmierzyć właściwą dawkę jest łatwiej czy trudniej; w jakim stopniu branie danego środka wytwarza tolerancję i na ile jest ona zwodnicza... itd.
I dlatego tak wazne jest zeby wspolpracowac z powaznymi ludzmi.
Z ludzmi ktorzy przez x czasu puszczaja pake.
Zgadza sie wszystko i nic.
Zgadza sie zapach nie zgadza sie wyglad.
Dzis w modzie jest zamawiac z 50 zrodel.
Sztuka jest zamawiac z 1.

Do postu wyzej.
pociesze Cie- DOBREJ JAKOSCI ketony oraja organizm, ale nie ma dramatu.
Ludzie mowili ze ciagi sa zabojcze itd.
na haslo, zeby zmienili sklep skoro po 4cmc maja zwale wiekszosc reaguje wyciaganiem starych postow albo pierdzielenierm, ze chlor wyzarl mozg. bo ich super sort 500zl/10 gr (pozdrawiam pewnego vendora ktory sie upieral ze soprt jest mega super :))
A tymczasem zamowcie z zagranicznych sklepow poznacie inna jakosc (jest tez w PL ale coz)

Radze tez poczytac czesc publikacji.
Np chemia organiczna i wlasciwosci polaczen kowalencyjnych.
Jest tez sporo publikacjint ketonow itd.

Ps - mnie to bawi jak sie niektorzy chwala ze x gram ich nie zabilo ONI TO SA.
A 1/10 produktu faktycznie czystego wyslalkaby ich w zaswiaty.
Dziala to tez w druga strone.
Ja za czasow 3mmc odczuwalem negatywy dosc szybko (zwlaszcza nerkiu) teraz poleci 20 gr 4cmc i nie ma tych problemow.
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 37 / 1 / 0
pokolenie Ł.K. pisze:
tur3k pisze:
Niby tak, ale to właściwości substancji decydują, jaki jest margines bezpieczeństwa między dawką skuteczną a robiąca kuku; czy odmierzyć właściwą dawkę jest łatwiej czy trudniej; w jakim stopniu branie danego środka wytwarza tolerancję i na ile jest ona zwodnicza... itd.
tolerancja to najgorszy w świecie wróg całej rasy ćpuńskiej drogi panie! od początku było jasne że rozprzestrzenia się niczym zaraza w usianej trupami wiosce afrykańskiej! stąd wszystkie zgony a każdy jeden można wyjaśnić tylko tak o ! że ćpun taki chciał przeżyć kolejny raz swój pierwszy raz lecz nic z tego nie wyszło i tak oto przedawkował w pogoni za szczęściem już dla niego nieosiągalnym!

panie, tak się kończą te smutne historie!

a jak się kończą? no smutno się kończą! :/ :old:
  • 477 / 77 / 0
randomuser118 pisze:
pokolenie Ł.K. pisze:
tur3k pisze:
I dlatego tak wazne jest zeby wspolpracowac z powaznymi ludzmi.
Z ludzmi ktorzy przez x czasu puszczaja pake.
Zgadza sie wszystko i nic.
Zgadza sie zapach nie zgadza sie wyglad.
Dzis w modzie jest zamawiac z 50 zrodel.
Sztuka jest zamawiac z 1.

Do postu wyzej.
pociesze Cie- DOBREJ JAKOSCI ketony oraja organizm, ale nie ma dramatu.
Ludzie mowili ze ciagi sa zabojcze itd.
na haslo, zeby zmienili sklep skoro po 4cmc maja zwale wiekszosc reaguje wyciaganiem starych postow albo pierdzielenierm, ze chlor wyzarl mozg. bo ich super sort 500zl/10 gr (pozdrawiam pewnego vendora ktory sie upieral ze soprt jest mega super :))
A tymczasem zamowcie z zagranicznych sklepow poznacie inna jakosc (jest tez w PL ale coz)

Radze tez poczytac czesc publikacji.
Np chemia organiczna i wlasciwosci polaczen kowalencyjnych.
Jest tez sporo publikacjint ketonow itd.

Ps - mnie to bawi jak sie niektorzy chwala ze x gram ich nie zabilo ONI TO SA.
A 1/10 produktu faktycznie czystego wyslalkaby ich w zaswiaty.
Dziala to tez w druga strone.
Ja za czasow 3mmc odczuwalem negatywy dosc szybko (zwlaszcza nerkiu) teraz poleci 20 gr 4cmc i nie ma tych problemow.
Mnie za to bawi jak w co drugim swoim poscie hejtujesz ludzi, ze maja jakis chujowy towar %-D.
Uwaga! Użytkownik Seken nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 104 / 2 / 0
Procent naprawdę nie żyje?
alkohol to Twój wróg
I Twych najbliższych
  • 1824 / 104 / 20
Żyje
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 1295 / 232 / 0
...w naszych sercach...
Jesteś ćpunem? Znasz polski? Umiesz pisać? Napisz raport dla neurogroove!
Spoiler:
  • 1360 / 179 / 0
Ok, to zrobmy male podsumowanie. Kto zmarl w 2015 i z jakiego powodu? To samo jeśli chodzi o rok 2016.
Ogolnie siedze na hajpie od 2004 roku, większości obecnych userow nie znam, ale niektórych kojarze. Jestem tu teraz oczywiście obecnie pod innym Nickiem, nie chce by ktoś mnie czail, bo byłem dość znany na forum za czasów dr Kubeusza, Ksionc`a, Leiche, Zielonej, mecenasa, Ws Booroughs aka kerouac, Codeine aka Opiate Warior, Konerwy. Wiekszosc z nich już nie zyje, ja cpam od ponad 13 lar opoi i benzo, 11 rok cpalem glownie spidy iv (wszelkie rc-ki za czasów legalności 3mmc, NEBa, bufedronu, etkatynon etc.) i ogolnie ponad 10 lat na opio i benzo nie zniszczylo mnie tak psychofizycznie jak rok na spidach iv. Obecnie rekreacyjnie benzo i opio glownie, od 2 lat
mój mail: maykel855@gmail.com
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.

Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.