Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 228 / 43 / 0
A czy mozna sniffnac ten oxyDuo?
  • 4603 / 2217 / 1
Można. Do wartości 80mg naloksonu na dobę.
  • 1179 / 124 / 0
Opowiem jak oszukiwałem system, kiedy to miałem niemiecką tylidynę połączoną z naloksonem. Oczywiście o iv nie było mowy, za to można było wykorzystać krótkie działanie naloksonu, a relatywnie dłuższe tylidyny. Otóż żarłem ileś tam tylidyny i po 2-3h kolejna dawka, za 2-3h jeszcze kolejna. Dawki tylidyny kumulowały się, zaś nalokson krzywdy nie robił.
Niestety oksykodon ma żałośnie krótki T1/2, mimo to można spróbować.

A najlepiej sobie kupić taki OC80 za 250zł, który działa iv, bo to jedynie słuszna droga podania %-D

PS
To chyba było 1,5h, nie 2-3h, więc warto próbować, jak nie masz niczego lepszego.

PPS
Na 100mg zdaje się przypadało 8mg naloksonu. Postępowałem wg takiego schematu:
Spoiler:
Dzięki niemu łatwo sobie przeliczysz.
  • 30 / / 0
@hexe nie wiem czy ostateczność bo dopuszczam (może naiwnie) możliwość że iv też nie zadziała :p ale z iv dam sobie spokój samemu, bo coś pewnie bym zepsuł

Tak was czytam i coraz bardziej jestem przekonany, że opio nie działa na mnie. Bo piszecie że 37,5 mg tramadolu dla osoby bez tolerancji już powinno spowodować jakieś doznania. Ja na 1 raz z opio wziąłem 100mg i działanie na poziomie placebo, a za 2 razem po może 2 tyg 300mg i doznałem jedynie niezbyt przyjemnych negatywnych skutków działania. Podobne doznania z oxy, tyle że bez większego negatywnego działania.
  • 384 / 63 / 0
Dobijałem wiele razy do dawek rzędu 1000 mg kodeiny, a teraz będę miał oksy w tabletkach po 40 mg. Ile na początek? Przetestować 20, czy od razu brać 40?
?
  • 1854 / 217 / 37
Zacznij od dawki uczuleniowej, potem celuj w 20mg. Dorzutki oxy działają bardzo dobrze w razie co.
  • 2814 / 367 / 0
Radzilbym od dawki 20mg by wyczuc reakcje organizmu .. bedzie za slabo możesz dorzucic ..
  • 4603 / 2217 / 1
Przy 1 gramie kody jak brał, to 20mg nie poczuje. Natomiast trzeba by zrobić test uczuleniowy jak nigdy wcześniej oxy nie brał. Potem natomiast zacząłbym od 40, i olejne 40 dorzucił. Obyś 80mg poczuł. Bo tolerka na opio wywalona. Daj znać jak poszło.
  • 1854 / 217 / 37
Mam podobną tolerkę na kodeinę i pierwsze 20mg oxy mnie posmyrało. Skłamałbym mówiąc, że nie dorzucałem, ale naspidowała mnie ta dwudziestka hehe
  • 4603 / 2217 / 1
To jesteś szczęściarzem. Koleżanka która była na 450mg kody, 40 nie poczuła w ogóle, a 80 coś tam ją zaswędziało. Dopiero kolejna dorzutkę 40mg uznała za: "podobną siłą do kody" .

Pokazuje to, że co człowiek to inne doznania. Ta czy siak zaczynamy nowy środek bardzo nisko, żeby w razie czego się nie skrzywdzić. Bezpieczeństwo najważniejsze.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności

Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.

CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.