Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 24 / 1 / 0
No elo mam pytanie bo przeżyłem coś na wzór sigmy bad trip, istnieje coś takiego?

Obudzilem się po 3-4 h od wzięcia finalnej dawki dexa i wydawało mi się że jestem trzeźwy, w głowie slyszałem dziwny szum buczenie coś jak dźwiek lecącego odrzutowaca (bardzo podobne do tego: http://www.youtube.com/watch?v=PyYmbvKlSgs 1:00 tylko puszczone z nieco wiekszą częstotliwościa)

Słyszałem w głowie głosy mówiacę mi coś na zasadzie 'co znowu zrobiłeś?' 'znowu sie naćpałeś' 'dobrze ci tak'
W głowie pojawił sie paniczny strach bałem, się że umrę. Miałem też wrażenie, że zupelnię zamknęłem sie w moim umyśle i już nigdy nie wrócę z tego zamknietego umysłu, co jeszcze tylko wzmocniło psychoze i strach.
Międzyczasie miałem wizje osób bliskich ktorzy pojawiali sie u mnie w pokoju i patrzyli na mnie w takim stanie (mało co pamiętam z tego).
Ogolnie nabardziej w głowę wbijał się ten w/w dźwiek kóry jakby wypełniał cały świat a jednocześnie był w pewien sposób straszny.
Cały czasz słyszałęm to głosy komentujacy w rózny sposob moje zachowanie i moje myśli.

Co to było?
#YOLO
  • 2372 / 56 / 0
Myślę, że serotonina zadziałała (której przez blokadę wychwytu zwrotnego było za dużo) i po prostu miałeś zaczątek manii/obłędu. A przy sigmie wyglądało by to zgoła inaczej (vide > trip raporty). Ile wziałeś?
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 1587 / 11 / 0
Ja mam często podobne fazy na DXM, dlatego nie lubię wyższych plateau.
rchiro the best
  • 24 / 1 / 0
Najpierw wrzuciłem 660mg rozciągniete w ciągu około 2h pozniej po 2h dorzuciłem 150mg. Bo wydawało mi się, że bardzo słabo działaxD
Waże ~73kg

Mnie jakoś wydaje się, ze to mogla być sigma bad trip (jesli takowa istnieje) bo wszystko pasuje idealnie do tego, ludzie w internetach piszą ze sigma zaczyna sie od psychozy, która właśnie miałem + odczuwa się na niej stany schizofreniczne co tez miałem.

Dodam że mieszałem 2 rodzaje dexa (polskiego i niemieckiego, pierwszy raz mi sie to zdarzyło)
Niemiecki dex to: Dextromethorphanhydrobromid-Monohydrat
Zaś ten polski: Dextromethorphani hydrobromidum

Wiec możliwe ze połączenie dwóch nieco róznych substancji mogło wywołać taki efekt?

Romantyczka jak byłem w tym stanie 1 raz to nie podobało mi sie, bo obsraną dupe miałem mocno ze strachu, ale jak teraz na to patrze to uważam to za najpiękniejsze doświadczenie w moim zyciu.
#YOLO
  • 1026 / 31 / 0
Nie, to nie sigma. Zwykły bad trip po dxmie.
Switched my sulph to AJAX.
  • 3250 / 357 / 2
A te 2 nieco różne substancje, to dokładnie to samo, tylko inaczej zapisane.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 24 / 1 / 0
Okej dzięki za info, wiec trzeba kiedyś w wolnej chwili popróbować
#YOLO
  • 657 / 8 / 0
ej kurwa
chyba wiem
jak sie robi sigme
al emam enigme :finger:

ale zieja trzeba zrobic nowy psychodelik

jakies rc co daje faze jak mix kwasa tryptamin i MXE
Ostatnio zmieniony 08 września 2013 przez Akodeen, łącznie zmieniany 3 razy.
Uwaga! Użytkownik Akodeen jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2647 / 41 / 0
Na MXE da sie mieć sigme w ogóle?
  • 1857 / 70 / 80
Sigma to najlepsza stan w jakim kiedykolwiek byłem zaraz po tańczeniu na MDMA. No euforia po mecie/cracku/mefie też mu dorównuje siłą ale to jednak nie to samo. Wszystkie psychodeliki są nudne i niepotrzebne jak sobie przypomne ten stan, jak tylko przyjdzie kolejna paczka z MXE to kontynuuje badania w tym kierunku. Generalnie psychodeliki mi sie znudziły do oporu już dawno, praktycznie wogóle ich nie przyjmuje bo to już bez sensu - wszystkie wizuale widziałem, wszystkie przesłania przyjąłem do wiadomości. Ale stan sigma o którym piszecie to jest kolejny level tego wszystkiego, to tak jakby nadpsychodela, to jest dokładnie religijne oświecenie. Nadtrzeźwość jest słowem dobrym tylko dla osób które znają to uczucie reszcie osób czytających pewnie to słowo niewiele mówi.
Podczas sigmy czujesz sie jakbyś przez całe życie był odurzony i nagle ni z tąd ni z owąd na chwile zobaczył jak to jest być trzeźwym. Ja bym to porównał do pierwszego razu kiedy czymkolwiek sie odurzyłeś, pierwsza zmiana stanu świadomości i ten szok że "tak sie wogóle da zrobić i że jakieś inne stany niż ten zwykły istnieją".
Ten stan stopniowo sie rozmywa i wraca do normalnego codziennego odurzenia ale świadomość że wogóle moge być w takim stanie zburzyła cały mój dotychczasowy porządek :-D.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.

Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.