Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
Soapbar:
-liście, trichomy - podkład i THC.;
-mleko w proszku i wosk pszczeli - zlepiają materiał;
-kawa rozpuszczalna, henna - barwniki;
-terpentyna -maskuje/zmienia smak, nadaje nieco żywiczny wygląd (SZKODLIWA!!!)
Liście(200g) mieli się na pył, a następnie podgrzewa razem z żywicą(10g) w naczyniu nad garnkiem z wrzącą wodą. Dodaje się 5g wosku pszczelego, 5 łyżeczek do herbaty mleka w proszku, łyżeczke terpentyny i kilka szczypt kawy rozpuszczalnej. Ugniatamy jak ciasto, potem ściskamy i dajemy ostygnąć mieszaninie, która z czasem mocno zwiera.
"Although there was virtually no resin glands in this so-called hash, we gave some to a friend and he had no complaints!!"
Źródło: http://www.ccguide.org/badsoap.php
Uważajcie tylko na tą terpentyne. Może lepiej sobie ją odpuścić?
20g mięty
7g bazylii
23g czarnej herbaty
Na 1g AM2201. Najpierw zmieliłem podkład na pył, dodałem 5g wosku pszczelego + 2g szarego mydła - jeszcze raz przemieliłem to na pył; następnie zalałem ten podkład roztworem amki w spirytusie - poczekałem do całkowitego odparowania. Następnie dodałem 2 łyżeczki mleka w proszku, łyżeczkę oleju i pół łyżeczki miodu - starannie wymieszałem; W piekarniku piekłem w 100*C przez 15 minut w szczelnie zaciśniętej strzykawce 'setce'. W połowie pieczenia wyciągnąłem strzykawkę, by jeszcze bardziej przycisnąć. Po wyjęciu z pieca poczekałem aż ostygnie do temperatury pokojowej.
Rezultat: twarde kostka, ale po przełamaniu kruche, nie lepi się, próbując pociąć kostkę ta się kruszy w proch.
Jednym słowem - to nie droga do osiągnięcia fake hashu :/
Może niech ktoś spróbuje zrobić tak: http://makingfakehash.blogspot.com/2009 ... ut-is.html
3g melisy na pył 3g herbaty na pył 1,5 łyżki kawy czarnej , 2 łyżki mleka w proszku wymieszałem.Następnie rozpuscilem nad ogniem 3g wosku pszczelego wlałem pomieszałem ... i nic nawet nie skleiło się w jedną całość w takich proporcjach , więc co dopiero jak nie którzy pisali 30g podkładu i 3g wosku.Może robie coś źle , wyszło to komuś ? aha nic nie piekłem wlałem tylko do proszku ten wosk pomieszałem próbowałem ugniesć w ręce to wszystko sie rozsypało. Co do oferty wyzej 90btc ? x 30PLN z groszem za taką porade ? dziekuje bardzo
Jak ktoś próbuje zrobić fakehash to niech najpierw skupi się nad takim doborze surowców, aby zapach dymu był w miarę autentyczny bo nawet zapach oryginalnego fakehashu sprawia, że ostatnią rzeczą z jaką się on kojarzy jest hash albo mj.
-30g mięty zmieliłem na pył, przesiałem przez sitko, żeby patyków nie było; dosypałem 1g AM2201 i spowrotem do blendera. Po wysypaniu do miski sporządziłem inwertowany cukier (10g) i wlałem go na gorąco do pyłu. Mieszałem widelcem jak ciasto, aż stało się chłodne i zbite. Lepi się dosłownie jak hasz, no ale oczywiście smak nie ten. Myślę, że trzeba byłoby skołować suszone konopne liście, albo suszone igły sosny, żeby to podobnie smakowało.
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach
Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.