Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Niewspółmierne z efektami ubocznymi
nie polecam
:yay:
Przypominam ze to tyko moje osobiste doświadczenie i na inne osoby może działać inaczej lub wcale, Aha jeszcze podczas kuracji czasami brałam na noc 5-htp 100mg. To polecam tez doraźnie brać po nocce ze stimami/bk
Na upregulację i zmniejszenie tolerancji na ogół pomaga... odstawka. :D
Ale zależnie od receptorów są różne metody. Zasadniczo ogólnie antagonizm NMDA pomaga zmniejszyć tolerancję, ale gorzej z upregulacją. Tutaj temat jest ciężki i zależy od receptora lub konkretnej grupy tychże.
Nootropy z reguły nie są neurotoksyczne. Wręcz przeciwnie. Powinny wspomagać i naprawiać pracę mózgu.
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
Co do Noopeptu to próbowałam i nie zauważyłam działania w ogóle.
Piracetam > Noopept
Dawki piracetamu maksymalne domowe to bodajże 9g, ale zalecane to branie 1200 mg w konfiguracji 1-1-0 lub 2-1-0.
Z ciekawości polecam zapodać, oczywiście nie na początku, tak z 4x1200mg :-D jednorazowo
A stosowanie z innymi substancjami, to pewnie masz na myśli stymulanty i podobne. Tak, bo podbijają ich działanie. :)
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.